Hovězí závitky na rajčatech – nejlepší recept
11. 4. 2008
- 4 hovězí plátky
- 40 g slaniny
- 100 g čerstvé nebo sterilované papriky
- 3 lžíce oleje
- hladká mouka
- mletý pepř
- 2 cibule
- 300 g rajčat
- česnek
- sůl
Naklepané hovězí plátky osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky slaniny, proužky očištěné papriky a jednou cibulí nakrájenou na kolečka, stočíme v závitky, upevníme jehlami a poprášíme moukou. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji v tlakovém hrnci, přidáme závitky, osmahneme je po všech stranách, podlijeme 1,5 dl vody, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, jemně utřený česnek a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka (asi tři čtvrtě hodiny). Je-li šťáva řídká, odpaříme ji do patřičné hustoty. Podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží.