Hovězí závitky na rajčatech – nejlepší recept

11. 4. 2008

  • 4 hovězí plátky
  • 40 g slaniny
  • 100 g čerstvé nebo sterilované papriky
  • 3 lžíce oleje
  • hladká mouka
  • mletý pepř
  • 2 cibule
  • 300 g rajčat
  • česnek
  • sůl

Naklepané hovězí plátky osolíme, opepříme, poklademe tenkými plátky slaniny, proužky očištěné papriky a jednou cibulí nakrájenou na kolečka, stočíme v závitky, upevníme jehlami a poprášíme moukou. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji v tlakovém hrnci, přidáme závitky, osmahneme je po všech stranách, podlijeme 1,5 dl vody, přidáme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, jemně utřený česnek a dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka (asi tři čtvrtě hodiny). Je-li šťáva řídká, odpaříme ji do patřičné hustoty. Podáváme s vařenými brambory nebo s dušenou rýží.