Ořechová bábovka a buchta – nejlepší recept

Close

Ořechová bábovka (možno i klasická buchta na plechu)

Suroviny:

  • 370 g moučkový cukr
  • 240 g máslo
  • 6 ks vejce
  • 420 g polohrubá mouka
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 100 g mleté vlašské ořechy
  • 125 ml mléko

Postup:

  1. Cukr a máslo utřít do pěny, přidat žloutky a znovu utřít. Poté přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy, mléko a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta.
  2. Těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme si předtím vymazali máslem (můžeme pro lepší chuť vysypat mletými ořechy). Vše je na Vaší chuti.
  3. Pečeme pozvolna cca 150-160 °C (v závislosti na druhu trouby).
  4. Info: Tento recept mám od kamarádky, která jej zdělila po své babičce a bábovka mi natolik zachutnala, že jsem se musel podělit. 😉

Dobrou chuť.