Ořechová bábovka a buchta – nejlepší recept
Ořechová bábovka (možno i klasická buchta na plechu)
Suroviny:
- 370 g moučkový cukr
- 240 g máslo
- 6 ks vejce
- 420 g polohrubá mouka
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 ks vanilkový cukr
- 100 g mleté vlašské ořechy
- 125 ml mléko
Postup:
- Cukr a máslo utřít do pěny, přidat žloutky a znovu utřít. Poté přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy, mléko a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta.
- Těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme si předtím vymazali máslem (můžeme pro lepší chuť vysypat mletými ořechy). Vše je na Vaší chuti.
- Pečeme pozvolna cca 150-160 °C (v závislosti na druhu trouby).
- Info: Tento recept mám od kamarádky, která jej zdělila po své babičce a bábovka mi natolik zachutnala, že jsem se musel podělit. 😉
Dobrou chuť.