Ořechová bábovka a buchta – nejlepší recept
Ořechová bábovka je výtečným dezertem, který potěší všechny milovníky ořechové chuti. Tato šťavnatá a aromatická bábovka, nebo-li klasická buchta na plechu, se vyrábí z jednoduchých ingrediencí a připraví se snadno i pro začátečníky v pečení. Pokud hledáte recept na výtečnou bábovku, jste na správném místě.
Ořechová bábovka je výborným spojením krásné ořechové chuti, jemného těsta a sladkosti cukru. Tento recept je skvělým způsobem, jak využít vlašské ořechy a připravit si domácí dezert, který potěší celou rodinu. Následující recept vám ukáže, jak připravit tuto lahodnou ořechovou bábovku nebo buchtu na plechu.
Suroviny:
- 370 g moučkový cukr
- 240 g máslo
- 6 ks vejce
- 420 g polohrubá mouka
- 1 ks prášek do pečiva
- 1 ks vanilkový cukr
- 100 g mleté vlašské ořechy
- 125 ml mléko
Postup:
- Cukr a máslo utřít do pěny, přidat žloutky a znovu utřít. Poté přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy, mléko a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta.
- Těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme si předtím vymazali máslem (můžeme pro lepší chuť vysypat mletými ořechy). Vše je na Vaší chuti.
- Pečeme pozvolna cca 150-160 °C (v závislosti na druhu trouby).
Tímto receptem můžete snadno připravit skvělou ořechovou bábovku nebo buchtu na plechu, která potěší chuťové buňky všech, kteří ji ochutnají.