Ořechová bábovka a buchta – nejlepší recept

Tvarohová bábovka

Ořechová bábovka je výtečným dezertem, který potěší všechny milovníky ořechové chuti. Tato šťavnatá a aromatická bábovka, nebo-li klasická buchta na plechu, se vyrábí z jednoduchých ingrediencí a připraví se snadno i pro začátečníky v pečení. Pokud hledáte recept na výtečnou bábovku, jste na správném místě.

Ořechová bábovka je výborným spojením krásné ořechové chuti, jemného těsta a sladkosti cukru. Tento recept je skvělým způsobem, jak využít vlašské ořechy a připravit si domácí dezert, který potěší celou rodinu. Následující recept vám ukáže, jak připravit tuto lahodnou ořechovou bábovku nebo buchtu na plechu.

Suroviny:

  • 370 g moučkový cukr
  • 240 g máslo
  • 6 ks vejce
  • 420 g polohrubá mouka
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 100 g mleté vlašské ořechy
  • 125 ml mléko

Postup:

  1. Cukr a máslo utřít do pěny, přidat žloutky a znovu utřít. Poté přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy, mléko a vše důkladně promícháme. Nakonec přidáme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta.
  2. Těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme si předtím vymazali máslem (můžeme pro lepší chuť vysypat mletými ořechy). Vše je na Vaší chuti.
  3. Pečeme pozvolna cca 150-160 °C (v závislosti na druhu trouby).

Tímto receptem můžete snadno připravit skvělou ořechovou bábovku nebo buchtu na plechu, která potěší chuťové buňky všech, kteří ji ochutnají.