Ostrý hovězí vývar s masem – nejlepší recept

21. 3. 2008

  • 200 g předního hovězího masa
  • 150 g kostí
  • kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
  • 1,5 l vody
  • 40 g polévkové těstoviny
  • tekuté polévkové koření
  • koření chilli a kari
  • 2 celé pepře
  • zrnko nového koření
  • petrželka
  • sůl

Dobře omyté kosti a maso zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a sůl, přivedeme do varu a vaříme velmi mírným varem, až je maso měkké. Dvacet minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu, koření chilli a dovaříme. Těstovinu zavaříme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka, ocedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Vývar procedíme, přidáme koření karí. Maso a zeleninu nakrájíme na kostičky, vložíme na talíře, zalijeme vývarem ochuceným tekutým polévkovým kořením a posypeme petrželkou.