Ostrý hovězí vývar s masem – nejlepší recept
21. 3. 2008
- 200 g předního hovězího masa
- 150 g kostí
- kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
- 1,5 l vody
- 40 g polévkové těstoviny
- tekuté polévkové koření
- koření chilli a kari
- 2 celé pepře
- zrnko nového koření
- petrželka
- sůl
Dobře omyté kosti a maso zalijeme studenou vodou, přidáme pepř, nové koření a sůl, přivedeme do varu a vaříme velmi mírným varem, až je maso měkké. Dvacet minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu, koření chilli a dovaříme. Těstovinu zavaříme do vařící osolené vody, uvaříme doměkka, ocedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a rozdělíme na talíře. Vývar procedíme, přidáme koření karí. Maso a zeleninu nakrájíme na kostičky, vložíme na talíře, zalijeme vývarem ochuceným tekutým polévkovým kořením a posypeme petrželkou.