Polévka z kuřecích krků – nejlepší recept

Maminka hodně vařívala polévky s použitím kuřecích drobů a krků…. Tyto polévky jsou snadné na přípravu, rychlé, ale přitom velice chutné a vydatné.

Suroviny:

  • 3 l vody
  • 1 kg kuřecích krků (drobů)
  • 200 g zeleniny (cibule, mrkev, celer, petržel, česnek) 
  • koření (2 ks bobkový list, 8 kuliček nového koření, 4 kuličky celého pepře, sůl, majoránka)
  • 4 větší brambory nebo, kdo má raději nudle, či vaječné bochánky
  • olej

Postup:

  1. Na trošce oleje zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme opláchnuté kuřecí krky a jemně osmažíme ze všech stran.
  2. Poté přilijeme vodu, dáme na kostičky nakrájenou zeleninu, přidáme koření (ideálně do vyvařovacího košíku na koření, nebo zavázané do plátna)-usnadní to práci a není pak třeba polévku cedit a koření složitě vybírat, osolíme a přivedeme k varu.
  3. Krky jsou celkem brzy uvařené, tak přidáme hned na kostky nakrájené brambory a vaříme do změknutí brambor.
  4. Ozdobíme petrželkou, libečkem atd..