Rybí polévka s rajčatovým protlakem – nejlepší recept

21. 3. 2008   Úvod » Rybí polévka s rajčatovým protlakem

  • 300 g očištěného kapřího masa (nebo jiné ryby)
  • 80 g rajčatového protlaku
  • 20 g másla
  • česnek
  • petrželka
  • sůl
  • 1 kapří hlava
  • kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
  • 2 celé pepře
  • 1 zrnko nového koření
  • kousek bobkového listu

Do ½ l studené vody vložíme očištěnou kapří hlavu a vaříme na malém plameni. Po chvilce přidáme cibuli, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, sůl, a vaříme dále půl hodiny. Pak vývar scedíme, vmícháme rajčatový protlak, přivedeme k varu, přidáme vykostěné, na kousky nakrájené kapří maso a vaříme je 10–12 minut. Do polévky přidáme máslo, na kostičky nakrájené maso z kapří hlavy a zeleninu z vývaru, okořeníme česnekem utřeným se solí a jemně rozsekanou petrželkou a podáváme.