Rybí polévka s rajčatovým protlakem – nejlepší recept
21. 3. 2008 Úvod » Rybí polévka s rajčatovým protlakem
- 300 g očištěného kapřího masa (nebo jiné ryby)
- 80 g rajčatového protlaku
- 20 g másla
- česnek
- petrželka
- sůl
- 1 kapří hlava
- kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
- 2 celé pepře
- 1 zrnko nového koření
- kousek bobkového listu
Do ½ l studené vody vložíme očištěnou kapří hlavu a vaříme na malém plameni. Po chvilce přidáme cibuli, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, sůl, a vaříme dále půl hodiny. Pak vývar scedíme, vmícháme rajčatový protlak, přivedeme k varu, přidáme vykostěné, na kousky nakrájené kapří maso a vaříme je 10–12 minut. Do polévky přidáme máslo, na kostičky nakrájené maso z kapří hlavy a zeleninu z vývaru, okořeníme česnekem utřeným se solí a jemně rozsekanou petrželkou a podáváme.