Rybí polévka – nejlepší recept

Rybí polévka je osvěžujícím a zdravým pokrmem, který zahřeje vaše tělo i duši. Tato lahodná polévka spojuje výživné rybí maso s aromatickými bylinkami a čerstvými zeleninami, vytvářejíc tak jídlo, které potěší všechny vaše smysly. Připravte se na cestu do světa rybí chuti a naučte se, jak si doma připravit tuto skvělou rybí polévku.

Rybí polévka je pokrmem, který oslovuje svou jedinečnou chutí a výživnými hodnotami. Tato receptura vám umožní vytvořit si doma rybí polévku plnou čerstvého rybího masa a zeleniny, což je skvělý způsob, jak si dopřát zdravý oběd nebo večeři.

Můžete ji připravit z různých druhů ryb a přizpůsobit ji svým chuťovým preferencím. Připravte se na výjimečnou chuťovou zkušenost a pusťte se do vaření této rybí pochoutky. Rybí polévku můžete stejně jako bramborový salát nebo vanilkové rohlíčky servírovat o Vánocích.

Suroviny

  • 1,5 l vody
  • 500 g ryby
  • 2 žloutky
  • 3 dl mléka
  • 200 g housky (do mléka)
  • 50 g másla
  • 25 g hladké mouky
  • 200 g kořenové zeleniny
  • houska na osmažení
  • sůl

Postup přípravy

  1. Očištěnou rybu uvaříme ve slané vodě s kořenovou zeleninou. Když je ryba měkká, vyjmeme ji z vývaru, vykostíme, maso nakrájíme a dáme stranou.
  2. V misce utřeme natvrdo uvařené žloutky a smícháme s vymačkanou houskou namočenou v mléce. Z hladké mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zahustíme vývar z ryby.
  3. Pak do polévky dáme utřené žloutky s vymačkanou houskou a povaříme. Hotovou polévku přecedíme na kousky masa a podáváme s kostičkami osmažené housky.

Rybí polévka je nejen výborná, ale také zdravá volba pro ty, kteří chtějí spojit chuť s výživnými výhodami. Tato polévka vám umožní vychutnat si čerstvé rybí maso v kombinaci s aromatickými bylinkami a zeleninou, což vytváří harmonii chutí.

Doporučujeme ji podávat s čerstvým chlebem nebo toustovými krutony, aby se zvýraznila textura a chuť pokrmu. Připravte si rybí polévku pro sebe a svou rodinu a buďte si jisti, že si ji budete oblíbenou pochoutkou.