Rybí polévka – nejlepší recept
- 1,5 l vody
- 500 g ryby
- 2 žloutky
- 3 dl mléka
- 200 g housky (do mléka)
- 50 g másla
- 25 g hladké mouky
- 200 g kořenové zeleniny
- houska na osmažení
- sůl
Očištěnou rybu uvaříme ve slané vodě s kořenovou zeleninou. Když je ryba měkká, vyjmeme ji z vývaru, vykostíme, maso nakrájíme a dáme stranou. V misce utřeme natvrdo uvařené žloutky a smícháme s vymačkanou houskou namočenou v mléce. Z hladké mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zahustíme vývar z ryby. Pak do polévky dáme utřené žloutky s vymačkanou houskou a povaříme. Hotovou polévku přecedíme na kousky masa a podáváme s kostičkami osmažené housky.
(1 1,00