Rybí polévka – nejlepší recept

  • 1,5 l vody
  • 500 g ryby
  • 2 žloutky
  • 3 dl mléka
  • 200 g housky (do mléka)
  • 50 g másla
  • 25 g hladké mouky
  • 200 g kořenové zeleniny
  • houska na osmažení
  • sůl

Očištěnou rybu uvaříme ve slané vodě s kořenovou zeleninou. Když je ryba měkká, vyjmeme ji z vývaru, vykostíme, maso nakrájíme a dáme stranou. V misce utřeme natvrdo uvařené žloutky a smícháme s vymačkanou houskou namočenou v mléce. Z hladké mouky a másla uděláme světlou jíšku, kterou zahustíme vývar z ryby. Pak do polévky dáme utřené žloutky s vymačkanou houskou a povaříme. Hotovou polévku přecedíme na kousky masa a podáváme s kostičkami osmažené housky.

(1 1,00