Těsto na palačinky – nejlepší recept

Palačinky jsou jedním z těch jednoduchých pokrmů, které dokáží udělat radost všem, od malých dětí po dospělé. Palačinky jsou rychlé, chutné a můžete je přizpůsobit podle svého gusta. Pokud toužíte po dokonalých palačinkách, máme pro vás recept na těsto, které vám pomůže vytvořit ty nejlepší a nejjemnější palačinky, jaké jste kdy ochutnali.

Palačinky jsou pokrm, který se těší velké oblibě po celém světě a mají své variace v mnoha kulturách. Ať už je máte rádi s ovocem, sirupem, tvarohem, nebo jinými oblíbenými přísadami, základem každé skvělé palačinky je samozřejmě těsto. Správné palačinkové těsto by mělo být lehké, nadýchané a plné lahodného aroma.

V tomto receptu vám představíme jednoduchý postup, jak připravit těsto na palačinky, které se stane základem pro vaše oblíbené snídaně, svačiny nebo dokonce dezerty. Stačí několik základních surovin a pár kroků a budete mít před sebou hrníček těsta, které se mění ve zlatavé, křehké palačinky připravené k tomu, aby potěšily vaše chuťové buňky a zahřály vaše srdce.

Suroviny:

  • 3 dl mléka
  • 3 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • tuk na pečení

Postup přípravy:

  1. Do studeného mléka dáme vejce, cukr, sůl, šťávu z citrónu. Za stálého šlehání přidáme prosetou mouku a šleháme tak dlouho, až se přestanou na povrchu těsta tvořit hrudky.
  2. Těsto naléváme na tukem rozpálenou pánev a po obou stranách opečeme. Palačinky musí být tenké a do růžova upečené.

Pokud jste zvládli základní přípravu těsta na palačinky, můžete vyzkoušet různé recepty palačinek a varianty níže.