Gnocchi s rajčatovou omáčkou – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • 500 ml rajského protlaku La Torrente (já použil 100% Pomodoro Toscano od Petti koupené v Bille)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 – 6 stroužků česneku
  • 3 – 4 lístky bazalky
  • sůl, pepř
  • nastrouhaný parmazán

Postup:

  1. Do pánve nalijeme olivový olej, přidáme prolisovaný, nebo na jemno nakrájený česnek a nalijeme rajský protlak.
  2. Přidáme špetku soli, a necháme na mírném ohni dusit cca 15 minut, ke konci přidáme bazalku, podle chuti opepříme a přidáme na půlky nakrájené cherry rajčátka.
  3. Poté přidáme uvařené gnocchi, řádně promícháme a posypeme parmazánem, ozdobíme lístky bazalky.