Boloňské špagety – nejlepší recept
- 250 g špaget
- sůl
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 300 g hovězího nebo vepřového masa
- 70 g rajského protlaku
- stroužek česneku
- špetka pepře
- lžíce másla
- 70 g tvrdého sýra
(Pro 3 osoby.) Špagety připravíme podle návodu. Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, mladé hovězí nebo libové vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k cibulce. Utřeme stroužek česneku a spolu s rajským protlakem přidáme na pánvičku. Znovu dusíme do měkka. Podléváme vývarem nebo vodou. Uvařené špagety promícháme se syrovým máslem a položíme na talíř. Střed talíře vyplníme dušeným masem. Špagety posypeme strouhaným sýrem.
(7 4,71