Boloňské špagety – nejlepší recept

  • 250 g špaget
  • sůl
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 300 g hovězího nebo vepřového masa
  • 70 g rajského protlaku
  • stroužek česneku
  • špetka pepře
  • lžíce másla
  • 70 g tvrdého sýra

(Pro 3 osoby.) Špagety připravíme podle návodu. Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, mladé hovězí nebo libové vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a přidáme k cibulce. Utřeme stroužek česneku a spolu s rajským protlakem přidáme na pánvičku. Znovu dusíme do měkka. Podléváme vývarem nebo vodou. Uvařené špagety promícháme se syrovým máslem a položíme na talíř. Střed talíře vyplníme dušeným masem. Špagety posypeme strouhaným sýrem.

(7 4,71