Ovocné řezy – Broskev – nejlepší recept
Suroviny:
- 200 g hl. mouky
- 1/2 balíčku PRDOPEČ
- 4 vejce
- 250 g cukru
- 10 PL vlažné vody
- 4 broskve (můžou být i zavařené)
- Krém:
- 1 šlehačka 33%
- 2 zakysané smetany
- 100 g cukru
šlehačku ušleháme s cukrem, pak přimícháme zakysanou smetanu.
Poleva:
- 1 van. pudink
- 1/2 l vody
- 1 dcl šťávy z broskve (možno nahradit i sirupem)
- 1 PL cukru
do kastrolu dáme vodu, cukr, šťávu z broskve, pudink, zamícháme a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme zchladnout.
Postup:
- Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a mouku smíchanou s PRDOPEČem, dobře rozmícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
- Těsto rozetřeme na plech (ideálně s pečícím papírem) a upečeme na cca 180°c asi 25 – 30 minut.
- Vychladlý moučník potřeme krémem, poklademe na cca 0,5 cm tenké plátky broskve a polijeme vychladlou polevou.