Ovocné řezy – Broskev – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • 200 g hl. mouky
  • 1/2 balíčku PRDOPEČ
  • 4 vejce
  • 250 g cukru
  • 10 PL vlažné vody
  • 4 broskve (můžou být i zavařené)
  • Krém:
  • 1 šlehačka 33%
  • 2 zakysané smetany
  • 100 g cukru

šlehačku ušleháme s cukrem, pak přimícháme zakysanou smetanu.

Poleva:

  • 1 van. pudink
  • 1/2 l vody
  • 1 dcl šťávy z broskve (možno nahradit i sirupem)
  • 1 PL cukru

do kastrolu dáme vodu, cukr, šťávu z broskve, pudink, zamícháme a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme zchladnout.

Postup:

  1. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vlažnou vodu, olej a mouku smíchanou s PRDOPEČem, dobře rozmícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
  2. Těsto rozetřeme na plech (ideálně s pečícím papírem) a upečeme na cca 180°c asi 25 – 30 minut.
  3. Vychladlý moučník potřeme krémem, poklademe na cca 0,5 cm tenké plátky broskve a polijeme vychladlou polevou.