Míša řezy – nejlepší recept
Suroviny:
- 3 vejce
- 90 g cukru krupice
- 3 lžíce vody
- 2 lžíce oleje
- 80 g polohrubé mouky
- 20 g kakaa
- 0,5 prášku do pečiva
Krém:
- 500 g měkkého tvarohu
- 220 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr
- cca 4 lžíce moučkového cukru, dle chuti
Dále:
Postup:
- Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme vodu a olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a kakaem a opět dobře promícháme. Nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků.
- Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy či na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C na cca 20 minut. Zda je korpus pečený vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do středu korpusu.
- Při vytažení musí zůstat čistá, bez nalepeného těsta. Po vytažení korpus necháme zchladnout.
- Tvaroh vyšleháme v míse s cukry. Smetanu vyšleháme na šlehačku, kterou vmícháme do oslazeného tvarohu.
- Krém pak rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus. Dáme do chladna.
- Polevu použijeme dle vlastního výběru. Například ledové kaštany rozehřáté ve vodní lázni, čokoládu na vaření… Polevou pocákáme tvarohovou vrstvu nebo ji nalijeme a následně ihned rozetřeme na krémové vrstvě dortu.