Míša řezy – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 90 g cukru krupice
  • 3 lžíce vody
  • 2 lžíce oleje
  • 80 g polohrubé mouky
  • 20 g kakaa
  • 0,5 prášku do pečiva

Krém:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 220 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • cca 4 lžíce moučkového cukru, dle chuti

Dále:

Postup:

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme vodu a olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a kakaem a opět dobře promícháme. Nakonec do těsta vmícháme sníh z bílků.
  2. Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy či na plech a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C na cca 20 minut. Zda je korpus pečený vyzkoušíme špejlí, kterou zapíchneme do středu korpusu. 
  3. Při vytažení musí zůstat čistá, bez nalepeného těsta. Po vytažení korpus necháme zchladnout.
  4. Tvaroh vyšleháme v míse s cukry. Smetanu vyšleháme na šlehačku, kterou vmícháme do oslazeného tvarohu. 
  5. Krém pak rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus. Dáme do chladna.
  6. Polevu použijeme dle vlastního výběru. Například ledové kaštany rozehřáté ve vodní lázni, čokoládu na vaření… Polevou pocákáme tvarohovou vrstvu nebo ji nalijeme a následně ihned rozetřeme na krémové vrstvě dortu.