Restované vepřové nudličky se zeleninou a kroketami – nejlepší recept
- 500 g vepřové plece
- 2 lžičky kari koření
- 2 ks mrkve
- sůl
- pepř
- sádlo nebo olej
- mladá cuketa
- pórek (bílá část)
- brokolice
- červená paprika nebo kapie
- Bílé zelí
- Malé fazolové lusky
- bambusové výhonky
- voda nebo vývar na podlévání
- olej
- sůl
- kousek másla
Postup:
- Maso nakrájíme na kostky 3×3 cm, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Pořádně promícháme.
- Rozpálíme tuk a maso zprudka restujeme cca 10 minut. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
- V pánvi si rozehřejeme olej, veškerou zeleninu, kterou jsme si před tím nakrájeli na obdélníky, pórek na kolečka.
- Vhodíme do pánve a cca 7 minut restujeme a mícháme. Nakonec přidáme k měkkému masu a společně prohřejeme. Zcela na závěr přidáme lžíci másla na zjemnění.
- Podáváme s rýží, těstovinami, hranolkami, kroketami, ale můžeme použít i kuskus, co kdo má rád.
Recept na domácí krokety naleznete na odkazu ZDE!