Restované vepřové nudličky se zeleninou a kroketami – nejlepší recept

Close

  • 500 g vepřové plece
  • 2 lžičky kari koření
  • 2 ks mrkve
  • sůl
  • pepř
  • sádlo nebo olej
  • mladá cuketa
  • pórek (bílá část)
  • brokolice
  • červená paprika nebo kapie
  • Bílé zelí
  • Malé fazolové lusky
  • bambusové výhonky
  • voda nebo vývar na podlévání
  • olej
  • sůl
  • kousek másla

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostky 3×3 cm, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Pořádně promícháme.
  2. Rozpálíme tuk a maso zprudka restujeme cca 10 minut. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka.
  3. V pánvi si rozehřejeme olej, veškerou zeleninu, kterou jsme si před tím nakrájeli na obdélníky, pórek na kolečka.
  4. Vhodíme do pánve a cca 7 minut restujeme a mícháme. Nakonec přidáme k měkkému masu a společně prohřejeme. Zcela na závěr přidáme lžíci másla na zjemnění.
  5. Podáváme s rýží, těstovinami, hranolkami, kroketami, ale můžeme použít i kuskus, co kdo má rád.

Recept na domácí krokety naleznete na odkazu ZDE!