Na inlajnech mezi větrnými mlýny

Don Quijote by se určitě divil. Novodobí rytíři v chráničích na loktech a kolenou, s helmou podobnou jako té při středověkých soubojích, na nohou zvláštní boty zakončené čtyřmi kolečky v jedné řadě za sebou. To vše obklopeno vysokými monstry, které větrnou energii mění na elektrickou.

Tak nějak by se mohl přirovnat výlet do největšího ráje vyznavačů kolečkových bruslí v Evropě, Flaeming-Skate na jih od německého Berlína. V pátek po pracovních povinnostech vyráží skupinka Kutnohoráků a ženský gang z Uhlířskojanovicka, celkově v počtu deset, na 400 kilometrů dlouhou cestu autem do Oehny. 

Jízda do Flaeming Skate Region je jednoduchá, po dálnici na Teplice, Drážďany a Berlín. Zhruba 90 kilometrů za Drážďanami se sjede na exitu č. 12 směr Luckau. Dále pak pokračuje cesta na Dahme, přes Jueterbog až do Oehny, kde je jeden ze dvou kempů v oblasti.

Jaké to překvapení, když je kemp plný většinou českými auty a registrační formulář je v češtině. Sobotní ráno je lehce pod mrakem, ale v devět hodin už je pařák. Někdo snídá venku na karimatce, je ale možné i posnídat v bistru u recepce.

Flaeming-Skate Region nabízí cca 220 kilometrů stezek, které vytváří několik okruhů, které lze absolvovat jednotlivě nebo i vzájemně kombinovat. Délka okruhů je od 11 do 92 kilometrů. Tou nejoblíbenější je okruh s označením RK 6 o délce 48,62 kilometrů.

Po náročném sportovním dni je ideální variantou si zpříjemnit večer a dát si dobrou večeři plnou proteinů a následně se přesunout do teplé vířivky pro 2 ať už v nějakém lepším ubytování nebo ve wellness centru v blízkosti.

TIP: Sportovní nadšenci a milovníci pohoří mohou vyrazit do španělské Malagy, která nabízí nejen písečné pláže, ale také nezapomenutelné výlety do hor.