Gratinované telecí řízky – nejlepší recept
21. 3. 2008
pro 4 porce:
- 4 telecí řízky
- olej
- 60 g strouhaného tvrdého sýra
- 40 g másla
- sůl
- Náplň: 2 vejce, 100 g šunky nebo salámu, 20 g másla, sůl
Jak na to:
Telecí řízky jemně naklepeme, potřeme olejem a necháme v chladnu chvilku nakřehnout.
Mezitím připravíme náplň: Na hranolky nakrájenou šunku nebo salám osmahneme na másle, zalijeme vejci rozšlehanými se solí a za stálého míchání necháme srazit. Před podáním řízky rozložíme na rozehřátý grilovací rošt a grilujeme po každé straně čtyři minuty. Pak řízky přeložíme do malých zapékacích misek nebo na čistou pánvičku, osolíme, pokryjeme náplní, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozehřátým máslem a zepečeme pod grilem, až se sýr rozpustí a zrůžoví.