Gratinované telecí řízky – nejlepší recept

21. 3. 2008

pro 4 porce:

  • 4 telecí řízky
  • olej
  • 60 g strouhaného tvrdého sýra
  • 40 g másla
  • sůl
  • Náplň: 2 vejce, 100 g šunky nebo salámu, 20 g másla, sůl

Jak na to:

Telecí řízky jemně naklepeme, potřeme olejem a necháme v chladnu chvilku nakřehnout.

Mezitím připravíme náplň: Na hranolky nakrájenou šunku nebo salám osmahneme na másle, zalijeme vejci rozšlehanými se solí a za stálého míchání necháme srazit. Před podáním řízky rozložíme na rozehřátý grilovací rošt a grilujeme po každé straně čtyři minuty. Pak řízky přeložíme do malých zapékacích misek nebo na čistou pánvičku, osolíme, pokryjeme náplní, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozehřátým máslem a zepečeme pod grilem, až se sýr rozpustí a zrůžoví.