Kuřecí plátek zapečený se sýrem a slaninou – nejlepší recept
8. 7. 2008
- 4 kuřecí řízky
- 200 g nivy
- 300 g eidamu
- 300 g anglické slaniny
- hořčice
- sůl
- pepř
- alobal
Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plátek masa, který lehce naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme mírně hořčicí. Zprudka osmahneme na pánvi. Osmahnuté maso přendáme na alobal, na maso dáme plátek slaniny, poklademe plátky nivy, opět překryjeme plátky anglické slaniny a zasypeme vydatně strouhaným eidamem. Alobal mírně ohneme, aby nevytekla šťáva, ale neuzavřeme úplně. Dáme zapéct do trouby na 30 – 40 min.
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou. Příprava je poměrně rychlá a hodí se na slavnostní oběd pro více osob.
(3 3.67