Kuřecí plátek zapečený se sýrem a slaninou – nejlepší recept

8. 7. 2008

  • 4 kuřecí řízky
  • 200 g nivy
  • 300 g eidamu
  • 300 g anglické slaniny
  • hořčice
  • sůl
  • pepř
  • alobal

Kuřecí řízky nařízneme tak, aby vznikl co největší plátek masa, který lehce naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme mírně hořčicí. Zprudka osmahneme na pánvi. Osmahnuté maso přendáme na alobal, na maso dáme plátek slaniny, poklademe plátky nivy, opět překryjeme plátky anglické slaniny a zasypeme vydatně strouhaným eidamem. Alobal mírně ohneme, aby nevytekla šťáva, ale neuzavřeme úplně. Dáme zapéct do trouby na 30 – 40 min.

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou. Příprava je poměrně rychlá a hodí se na slavnostní oběd pro více osob.

(3 3.67