Nakládaný pikantní bůček – nejlepší recept

Tento recept před mnoha lety přinesla moje maminka, od té doby jej dělám pravidelně.

Jen jsem si tam přidal chilli, protože mám rád pálivé 🙂

Suroviny:

  • 1 kg vepřový bůček
  • 12 stroužků česneku
  • 5 celý pepř
  • 5 bobkový list
  • Trochu soli

– Vše dáme do hrnce s bůčkem a vaříme do změknutí, cca 3/4 hodiny.
Potom bůček vykostíme (pokud koupíte bez kosti, budete mít o práci méně) a potřeme směsí :

  • 15 stroužků česneku utřeného s trochou soli
  • 1 ČL pepře
  • 2 ČL kari
  • 1 ČL grilovacího koření
  • Několik kapek tabasca nebo chilli (já používám buďto své sušené chilli, extrakt, nebo v sezóně čerstvé, nasekané najemno).

– Zabalit do alobalu a 1 týden nechat v ledničce odležet!Poté krájíme plátky a podáváme s čerstvým chlebem, je to prostě mana nebeská 😉

důkladně zabalený do alobalu