Nakládaný pikantní bůček – nejlepší recept
Tento recept před mnoha lety přinesla moje maminka, od té doby jej dělám pravidelně.
Jen jsem si tam přidal chilli, protože mám rád pálivé 🙂
Suroviny:
- 1 kg vepřový bůček
- 12 stroužků česneku
- 5 celý pepř
- 5 bobkový list
- Trochu soli
– Vše dáme do hrnce s bůčkem a vaříme do změknutí, cca 3/4 hodiny.
Potom bůček vykostíme (pokud koupíte bez kosti, budete mít o práci méně) a potřeme směsí :
- 15 stroužků česneku utřeného s trochou soli
- 1 ČL pepře
- 2 ČL kari
- 1 ČL grilovacího koření
- Několik kapek tabasca nebo chilli (já používám buďto své sušené chilli, extrakt, nebo v sezóně čerstvé, nasekané najemno).
– Zabalit do alobalu a 1 týden nechat v ledničce odležet!Poté krájíme plátky a podáváme s čerstvým chlebem, je to prostě mana nebeská 😉
důkladně zabalený do alobalu