Beran z Detroitu bere Evropu útokem

Nedaleko švédské Arlandy leží závodní polygon, odkud se ozývá řev osmiválcových motorů a vzduch voní Amerikou. Na asfaltu stojí zbrusu nové naleštěné pick-upy a voda v kalužích blízkého off-roadového okruhu se třese nedočkavostí. RAM 1500 míří do Evropy.

Komu se taky líbí, když má auto pod kapotou skutečně masivní motor? Tak tyto řidiče určitě potěší, že RAM 1500 bude v Evropě jezdit jen s benzinovým 5,7litrovým osmiválcem HEMI. RAM 1500 není žádná ochuzená evropská verze.

Čtyřramenný volant plnohodnotného full-size pick-upu, propracovaný polodigitální přístrojový štít a obří centrální obrazovku se softwarovým rozhraním FCA. V rámci komfortní výbavy jsou zde prvky, kterými se pyšní luxusní SUV. Jde například o odvětrávané sedačky, prémiové materiály nebo zástupy bezpečnostních asistentů, včetně autonomního parkování.

První překvapení čeká na řidiče hned v první ostré zatáčce, beran z Detroitu i přes své rozměry zatáčí s lehkostí osobáku. A co víc, se vzduchovým odpružením se na asfaltu takřka vznáší, takže s každým dalším kolem zvyšujeme dynamiku jízdy a motor HEMI se vrývá řidiči pod kůži.