Dušená vepřová játra na slanině – nejlepší recept
Suroviny:
- vepřová játra
- jedna střední cibule
- 15 dkg slaniny
- 3 stroužky česneku
- majoránka
- sladká paprika
- lžíce hladké mouky na zahuštění
- sůl, pepř
-
Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájená játra.
-
Vše dohromady trochu orestujeme, přidáme sladkou papriku, chvilinku ještě orestujeme, ale máme hned připravenou vodu a zalijeme.
-
Papriku restovat jen chvilinku, aby nezhořkla.
-
Během dušení přidáme nadrobno nasekaný česnek.
-
Nakonec zahustíme moukou, osolíme, dokořeníme každý dle své chuti, posypeme majoránkou a ještě chvilinku provaříme mouku. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Příloha, kdo co má rád. Nejčastěji houskový knedlík nebo rýže.