Dušená vepřová játra na slanině – nejlepší recept

Suroviny:

  • vepřová játra
  • jedna střední cibule
  • 15 dkg slaniny
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka
  • sladká paprika
  • lžíce hladké mouky na zahuštění
  • sůl, pepř 
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kousky nakrájená játra.

  2. Vše dohromady trochu orestujeme, přidáme sladkou papriku, chvilinku ještě orestujeme, ale máme hned připravenou vodu a zalijeme.

  3. Papriku restovat jen chvilinku, aby nezhořkla.

  4. Během dušení přidáme nadrobno nasekaný česnek.

  5. Nakonec zahustíme moukou, osolíme, dokořeníme každý dle své chuti, posypeme majoránkou a ještě chvilinku provaříme mouku. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Příloha, kdo co má rád. Nejčastěji houskový knedlík nebo rýže.