Kuře na kari – nejlepší recept
4. 4. 2008
pro 4 porce:
- 1 celé kuře
- 50 g másla
- 1 lžíce oleje
- 40 g hladké mouky
- 2 dl smetany
- 100 g očištěných jablek
- 1 menší banán
- 2 lžíce ananasového kompotu
- 20 g mandlí
- kari
- sůl
- vývar z drůbků
Jak na to:
Očištěné, osušené kuře rostříháme na porce, osolíme, poprášíme kari, vložíme lžíci rozehřátého oleje a 10 g másla, lehce opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Při dušení přeléváme kuře šťávou a podléváme vodou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme kari, zředíme ji prochladlým vývarem, dobře rozšleháme, přivedeme k varu a za stálého míchání dobře povaříme. Omáčku přecedíme, přidáme smetanu, na kostičky nakrájená jablka, banán a ananas, spařené, oloupané mandle a sůl a krátce povaříme. Omáčku nalijeme na porce kuřete, necháme přejít varem a podáváme s rýží kari.