Kuře na kari – nejlepší recept

4. 4. 2008

pro 4 porce:

  • 1 celé kuře
  • 50 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 40 g hladké mouky
  • 2 dl smetany
  • 100 g očištěných jablek
  • 1 menší banán
  • 2 lžíce ananasového kompotu
  • 20 g mandlí
  • kari
  • sůl
  • vývar z drůbků

Jak na to:

Očištěné, osušené kuře rostříháme na porce, osolíme, poprášíme kari, vložíme lžíci rozehřátého oleje a 10 g másla, lehce opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Při dušení přeléváme kuře šťávou a podléváme vodou. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme kari, zředíme ji prochladlým vývarem, dobře rozšleháme, přivedeme k varu a za stálého míchání dobře povaříme. Omáčku přecedíme, přidáme smetanu, na kostičky nakrájená jablka, banán a ananas, spařené, oloupané mandle a sůl a krátce povaříme. Omáčku nalijeme na porce kuřete, necháme přejít varem a podáváme s rýží kari.