Špenátová polévka – nejlepší recept

24. 3. 2008   Úvod » Špenátová polévka

pro 4 porce:

  • 300 g čerstvého špenátu
  • voda
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 50 g hladké mouky
  • 4 dl plnotučného mléka
  • kousek masoxu
  • česnek
  • 2 lžíce polévkových nudlí
  • sůl

Jak na to:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem a trochou vody, rozmícháme a dobře povaříme, pak přidáme masox, zavaříme nudle a vaříme 3 minuty. Očištěný špenát vložíme do 2 dl vařící vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Pak jej ocedíme a umeleme nebo na prkénku jemně usekáme. Připravený špenát přidáme do provařené polévky, přisolíme, okořeníme česnekem utřeným se solí, necháme přejít varem a hned podáváme.

(2 3.5