Špenátová polévka – nejlepší recept
24. 3. 2008 Úvod » Špenátová polévka
pro 4 porce:
- 300 g čerstvého špenátu
- voda
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 50 g hladké mouky
- 4 dl plnotučného mléka
- kousek masoxu
- česnek
- 2 lžíce polévkových nudlí
- sůl
Jak na to:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem a trochou vody, rozmícháme a dobře povaříme, pak přidáme masox, zavaříme nudle a vaříme 3 minuty. Očištěný špenát vložíme do 2 dl vařící vody, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. Pak jej ocedíme a umeleme nebo na prkénku jemně usekáme. Připravený špenát přidáme do provařené polévky, přisolíme, okořeníme česnekem utřeným se solí, necháme přejít varem a hned podáváme.
(2 3.5