Kuře na smetaně – nejlepší recept

4. 4. 2008   Úvod » Kuře na smetaně

pro 4 porce:

  • 1 celé kuře
  • 40g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 2 dl smetany
  • ½ sklenky bílého vína
  • citrónová šťáva
  • bobkový list
  • celý pepř
  • sůl

Jak na to:

Očištěné kuře nakrájíme na porce, vložíme do 4 dl vařící osolené vody a na malém plamínku uvaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z kuřete, rozšleháme, přidáme koření a povaříme na hustší omáčku. Přecedíme ji přes hustý cedník, přidáme smetanu, víno, porce kuřete, citrónovou šťávu a ještě krátce povaříme. Podáváme s vařenými těstovinami.