Kuře na smetaně – nejlepší recept
4. 4. 2008 Úvod » Kuře na smetaně
pro 4 porce:
- 1 celé kuře
- 40g másla
- 50 g hladké mouky
- 2 dl smetany
- ½ sklenky bílého vína
- citrónová šťáva
- bobkový list
- celý pepř
- sůl
Jak na to:
Očištěné kuře nakrájíme na porce, vložíme do 4 dl vařící osolené vody a na malém plamínku uvaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z kuřete, rozšleháme, přidáme koření a povaříme na hustší omáčku. Přecedíme ji přes hustý cedník, přidáme smetanu, víno, porce kuřete, citrónovou šťávu a ještě krátce povaříme. Podáváme s vařenými těstovinami.