Maminčin štrůdl – nejlepší recept
Suroviny:
- 1 balení listového těsta (kupují mražené v Bille, vyjde na 14,90 Kč)
- 5 jablek
- Máslo
- Skořice
- Cukr moučka
- Strouhanka
Postup:
- Těsto rozválíme (uděláme z něj dva záviny)
- Celou plochu potřeme rozpuštěným máslem nebo olejem, jemně posypeme strouhankou.
- Naklademe oloupané a na jemno nastrouhané jablka, zasypeme cukrem a skořicí (můžete použít i rozinky.
- Záviny stočíme a konce důkladně zamáčkneme.
- Vložíme na předem máslem vytřený plech (nebo použijeme pečící papír).
- Povrch potřeme žloutkem nebo máslem. Nařízneme….
- Dáme do předehřáté trouby.
- Pečeme na 200° C asi 5 minut, pak stáhneme na 180°C a pečeme 20 minut.