Babiččina bramboračka – nejlepší recept

Suroviny:

  • 4 ks brambor
  • 1/2 celeru
  • 6 stroužků česneku
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1,5 l vody
  • 2-3 PL hladké mouky
  • 2 PL sádla (nebo máslo)
  • hrst sušených hub (kdo nemá rád, jako já-nedá je tam)
  • 2 KL majoránka
  • 1 KL celý kmín
  • 1 středně velká cibule
  • 1 KV soli
  1. Pokud máte houby sušené – namočíme na 10 minut do vody.

  2. Na sádle osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, když začne zlátnou, přidáme utřený nebo na jemno nakrájený česnek, promícháme, zaprášíme moukou a osmažíme do zlatohněda.

  3. Zalijeme vodou. 

  4. Uvedeme do varu, přidáme houby a vaříme 10 min. Pak do toho vložíme na kostičky nakrájené brambory a nastrouhanou zeleninu a osolíme a přidáme kmín.

  5. Vaříme dalších 10 minut. Nakonec povrch poprášíme majoránkou.