Babiččina bramboračka – nejlepší recept
Suroviny:
- 4 ks brambor
- 1/2 celeru
- 6 stroužků česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1,5 l vody
- 2-3 PL hladké mouky
- 2 PL sádla (nebo máslo)
- hrst sušených hub (kdo nemá rád, jako já-nedá je tam)
- 2 KL majoránka
- 1 KL celý kmín
- 1 středně velká cibule
- 1 KV soli
-
Pokud máte houby sušené – namočíme na 10 minut do vody.
-
Na sádle osmažíme na jemno nakrájenou cibuli, když začne zlátnou, přidáme utřený nebo na jemno nakrájený česnek, promícháme, zaprášíme moukou a osmažíme do zlatohněda.
-
Zalijeme vodou.
-
Uvedeme do varu, přidáme houby a vaříme 10 min. Pak do toho vložíme na kostičky nakrájené brambory a nastrouhanou zeleninu a osolíme a přidáme kmín.
-
Vaříme dalších 10 minut. Nakonec povrch poprášíme majoránkou.