Těstoviny se špenátem – nejlepší recept

Kdo by nemiloval těstoviny? Každý je má rád na jiný způsob, někdo dává přednost českým receptům, jiní nedají dopustit na italskou klasiku. V tomto článku člověk najde recept na těstoviny se špenátem, s vepřovým masem a eidamem. Takže ano, těstoviny po Česku.

Níže uvedený recept je z vepřového masa, ale člověk si může připravit i těstoviny s kuřecím masem, protože tato kombinace též chutná výborně. Vyzkoušejte také zapečené těstoviny.

Suroviny:

  • 350 g vařených těstovin
  • 1 zmrazený špenát
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 dl mléka
  • olej
  • 50 g eidamu
  • sůl
  • pepř

Omáčka

  • tuk
  • 20 g hladké mouky
  • 3 dl mléka
  • 1 dl vývaru z masoxu
  • 100 g eidamu
  • pepř
  • muškátový květ

Postup přípravy:

  1. Špenát rozmrazíme a ohřejeme obvyklým způsobem na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině najemno nakrájené a zpěněné cibule se dusí do měkka osolené a opepřené mleté maso.
  2. Nyní připravíme omáčku: do ohřátého oleje zamícháme mouku, přilijeme mléko, vývar a přidáme strouhaný sýr s kořením. Za míchání udržujeme na pokraji varu a dosolíme.
  3. Těstoviny (mušličky nebo kolínka) rozdělíme na talíře, na ně rozprostřeme špenát, maso, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.

Těstoviny se špenátem jsou jedním z těch receptů, které dokážou spojit jednoduchost s vynikající chutí a výživnými hodnotami. Doufáme, že jste si tuto lahodnou variantu těstovinového pokrmu užili stejně jako my. Jednoduchost a čerstvost ingrediencí dělají z tohoto jídla skvělou volbu pro rychlý oběd nebo večeři, a špenát přidává do pokrmu zdravou dávku vitaminů a živin.