Těstoviny se špenátem – nejlepší recept
Kdo by nemiloval těstoviny? Každý je má rád na jiný způsob, někdo dává přednost českým receptům, jiní nedají dopustit na italskou klasiku. V tomto článku člověk najde recept na těstoviny se špenátem, s vepřovým masem a eidamem. Takže ano, těstoviny po Česku.
Níže uvedený recept je z vepřového masa, ale člověk si může připravit i těstoviny s kuřecím masem, protože tato kombinace též chutná výborně.
Suroviny:
- 350 g vařených těstovin
- 1 zmrazený špenát
- 400 g mletého vepřového masa
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,5 dl mléka
- olej
- 50 g eidamu
- sůl
- pepř
Omáčka
- tuk
- 20 g hladké mouky
- 3 dl mléka
- 1 dl vývaru z masoxu
- 100 g eidamu
- pepř
- muškátový květ
Jak na to:
Špenát rozmrazíme a ohřejeme obvyklým způsobem na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině najemno nakrájené a zpěněné cibule se dusí do měkka osolené a opepřené mleté maso. Nyní připravíme omáčku: do ohřátého oleje zamícháme mouku, přilijeme mléko, vývar a přidáme strouhaný sýr s kořením. Za míchání udržujeme na pokraji varu a dosolíme. Těstoviny (mušličky nebo kolínka) rozdělíme na talíře, na ně rozprostřeme špenát, maso, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.