Těstoviny se špenátem – nejlepší recept

  • 350 g vařených těstovin
  • 1 zmrazený špenát
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,5 dl mléka
  • olej
  • 50 g eidamu
  • sůl
  • pepř

Omáčka

  • tuk
  • 20 g hladké mouky
  • 3 dl mléka
  • 1 dl vývaru z masoxu
  • 100 g eidamu
  • pepř
  • muškátový květ

Jak na to:

Špenát rozmrazíme a ohřejeme obvyklým způsobem na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině najemno nakrájené a zpěněné cibule se dusí do měkka osolené a opepřené mleté maso. Nyní připravíme omáčku: do ohřátého oleje zamícháme mouku, přilijeme mléko, vývar a přidáme strouhaný sýr s kořením. Za míchání udržujeme na pokraji varu a dosolíme. Těstoviny (mušličky nebo kolínka) rozdělíme na talíře, na ně rozprostřeme špenát, maso, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.