Nepečený dort – nejlepší recept

Nepeceny dort recept

Dezerty, dorty a moučníky nemusí vždy nutně projít procesem pečení v troubě. Důkazem je široká škála nejrůznějších nepečených dortů, které si po stránce chuti a kvality naprosto v ničem nezadají s tradičními pečenými zákusky. Pokud si i vy plánujete připravit nepečený dort, můžete se inspirovat u nás.

Nepečený dort má výhodu, že nemusíte hlídat troubu, a ušetříte i na spotřebě energie. Příprava nepečených dortů je ve většině případů naprosto jednoduchá, proto se jedná o ideální dorty pro začátečníky, a jejich variabilita je opravdu velká.

Můžete si připravit nepečený jablečný dort, nepečený cheesecake a spoustu dalších. Při přípravě nepečeného dortu můžete využít tvaroh, ricottu nebo mascarpone, a v nepečené verzi si můžete připravit i jahodový cheesecake.

TIP: Pokud byste se přece jenom chtěli pustit do snadného pečení, můžete vyzkoušet třeba rychlé muffiny nebo můžete zkusit i něco trochu náročnějšího jako je Schwarzwaldský dort na plech.

Nepeceny dort recept
Nepečený dort si můžete připravit na spoustu různých způsobů.

Nepečený dort – nepečený cheesecake recept

Vychutnejte si kousek čistého požitku v podobě našeho nepečeného vanilkového cheesecaku. Tento snadný dezert je vynikající podávaný s čerstvým jahodovým kompotem.

Nepečený dort ingredience

  • 250 g digestivních sušenek
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 vanilkový lusk
  • 600 g krémového sýra nebo tvarohu
  • 100 g moučkového cukru
  • 280 ml tučné smetany
  • ovocný kompot k podávání (dobře se hodí jahodový nebo malinový)

Nepečený cheesecake recept

  1. Formu o průměru 23 cm s volným dnem vymažte máslem a vyložte pergamenem na pečení. Sušenky dejte do plastového sáčku a rozdrťte je válečkem na drobky – nebo je rozmixujte v kuchyňském robotu.
  2. Přendejte je do mísy a zalijte rozpuštěným máslem. Důkladně promíchejte, dokud se drobky zcela nepropustí. Vyklopte je do připravené formy a pevně je přitlačte na dno, aby se vytvořila rovnoměrná vrstva. Dejte na 1 hodinu do chladničky, aby hmota ztuhla.
  3. Chcete-li vyjmout vanilková semínka z lusku, rozřízněte lusk podélně na polovinu a špičku nechte neporušenou, aby obě poloviny zůstaly spojené. Držte špičku lusku a vyškrábněte semínka pomocí hřbetu kuchyňského nože.
  4. Pro přípravu náplně dejte měkký sýr, moučkový cukr a vanilková semínka do mísy a poté je vyšlehejte elektrickým mixérem dohladka. Přilijte dvojitou smetanu a pokračujte ve šlehání, dokud se směs zcela nespojí.
  5. Nyní ji lžící naneste na sušenkový základ, postupujte od okrajů směrem dovnitř a dbejte na to, aby se na něm netvořily vzduchové bubliny. Hřbetem dezertní lžičky nebo stěrky uhlaďte vrchní část cheesecaku. Nechte přes noc ztuhnout v lednici.
  6. Asi 30 minut před podáváním uvedeme cheesecake do pokojové teploty. Chcete-li formu vyklopit, položte základ na plechovku a postupně stahujte stěny formy dolů. Dort přendejte na servírovací talíř a odstraňte podkladový papír a základnu.
  7. Nakrájejte na plátky a podávejte s kompotovaným ovocem podle vlastního výběru.
Nepeceny dort recept
Nepečený dort chutná výborně s ovocem.

Nejlepší nepečený cheesecake – nepečený tvarohový dort – nepečený dort pro děti

Tento nepečený tvarohový dort je snadný a děti ho mohou připravit jen s malým dohledem – určitě se jim bude líbit rozbíjení sušenek na základ.

Nejlepší nepečený cheesecake – ingredience

  • 15 digestivních sušenek
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 400 g tvarohu
  • nastrouhaná kůra ze 3 pomerančů, dílky si nechte na ozdobu
  • 200 g sýra mascarpone
  • 100 g moučkového cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 184 ml tučné smetany

Nepečený dort pro děti – postup

  1. Sušenky nahrubo rozdrťte. Můžete to udělat tak, že je vložíte do plastového sáčku na potraviny a rozdrtíte je dřevěnou lžící.
  2. Sušenky vložte do mísy a vmíchejte do nich rozpuštěné máslo. Směs vložte do 23cm dortové formy, pak ji hřbetem lžíce rovnoměrně rozetřete a přitlačte ve formě, aby vznikl základ. Formu dejte do lednice ztuhnout. To by mělo trvat asi 30 minut.
  3. Tvaroh nebo smetanový sýr, pomerančovou kůru, mascarpone, cukr a mléko dejte do mísy a dobře promíchejte dřevěnou lžící.
  4. Smetanu dejte do čisté mísy a šlehejte, dokud nebude mít konzistenci hustého pudinku. Přidejte k pomerančové směsi a důkladně promíchejte.
  5. Vyjměte formu na cheesecake z lednice. Nalijte náplň na sušenkový základ a rovnoměrně ji rozetřete. Ozdobte dílky pomeranče a vraťte do chladničky, dokud nebude připraven k podávání (nejméně 4 hodiny nebo přes noc).

Nepečený jablečný dort – lehký nepečený dort – recept

Máte chuť na něco sladkého, ale jen tak zlehka? Můžete se pustit do snadné přípravy nepečeného jablečného dortu, který vám zaručeně bude chutnat.

Lehký nepečený dort – ingredience

  • 2 kg jablek (jakýchkoli), oloupaných a nakrájených na malé kousky
  • 5 lžic cukru krupice nebo více podle chuti
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 100 g vanilkového pudinkového prášku
  • 400 g piškotů
  • 1/2 lžičky skořice v prášku nebo více podle chuti

Nepečený jablečný dort recept

  1. Jablka vložte do hrnce.
  2. Přidejte 250 ml studené vody, cukr, citronovou šťávu a skořici. Promíchejte a přiveďte k varu.
  3. Vařte, dokud nejsou jablka velmi měkká. Můžete je trochu rozmačkat.
  4. Smíchejte vanilkový pudink se 400 ml vody a vlijte do jablečné směsi.
  5. Stále míchejte a vařte dalších 5 minut. Stáhněte z ohně a odstavte.
  6. Na dno a stěny pružinové formy položte list pečicího papíru.
  7. Na dno naskládejte piškoty a potřete je jablečnou směsí, poté opět navrstvěte piškoty a následně jablečnou směs.
  8. Povrch uhlaďte.
  9. Nechte přes noc v chladničce, poté nakrájejte a podávejte.

Nepečený jahodový dort – recept

Tento rychlý nepečený tvarohový dort si jistě okamžitě získá velkou oblibu u celé rodiny i u návštěv. Jeho příprava je snadná, a snoubí se v něm jemná chuť tvarohu se sladkými jahodami.

Rychlý nepečený tvarohový dort – ingredience

  • 3 hrnky grahamových sušenek, rozdrobených
  • ½ hrnku slaného másla
  • 600 g tvarohu, pokojová teplota
  • 1 šálek husté smetany ke šlehání, studená
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1 šálek krystalového cukru
  • 2 šálky nakrájených jahod

Nepečený jahodový dort – postup

  1. Rozpusťte máslo a smíchejte ho ve středně velké míse s grahamovými sušenkami, dokud nevznikne písčitá směs.
  2. Směs grahamových sušenek vtlačte do kruhové pružinové formy a formu odložte stranou.
  3. Ve velké míse pomocí elektrického mixéru na střední rychlost vyšlehejte tvaroh do hladké a krémové konzistence, asi 2-3 minuty.
  4. Přidejte hustou smetanu a vanilkový extrakt a míchejte, dokud směs není homogenní a šlehačka není zcela zapracovaná.
  5. Přidejte cukr a na kostičky nakrájené jahody a míchejte, dokud nejsou jahody rovnoměrně rozprostřeny po celé směsi.
  6. Tvarohovou směs nalijte do pružinové formy a vložte ji na 4 hodiny do mrazničky.
  7. Podávejte vychlazené.
Nepeceny dort recept
Fantazii se meze nekladou – jahody můžete nahradit třeba borůvkami.

Nepečený dort ze zakysané smetany a šlehačky – recept

Nepečený dort ze zakysané smetany a šlehačky je osvědčenou pochoutkou, kterou si můžete připravit třeba k nedělní odpolední kávě.

Nepečený dort ze zakysané smetany a šlehačky – ingredience

  • 360 ml zakysané smetany
  • 360 ml šlehačky
  • 2 balení piškotů (podle potřeby více)
  • Cukr moučka dle chuti
  • Ovoce dle výběru

Postup na nepečený dort ze zakysané smetany a šlehačky

  1. Šlehačku smíchejte se zakysanou smetanou a přidejte moučkový cukr.
  2. Ochutnejte, podle potřeby ještě o něco více doslaďte, a znovu promíchejte. Uložte na chvilku do chladničky.
  3. Dno vhodné formy vyložte piškoty.
  4. Vyjměte smetanovou směs z chladničky, piškotovou vrstvu potřete směsí, přidejte vrstvu ovoce.
  5. Opakujte, poslední vrstvu by mělo tvořit ovoce.
  6. Dort uložte do chladničky přes noc. Jakmile ztuhne, můžete podávat.

Nepečený cheesecake z mascarpone – recept

Dezerty s mascarpone se vyznačují bohatou, jemnou, krémovou chutí. Co takhle si doma připravit tento báječný nepečený cheesecake z mascarpone?

Nepečený cheesecak z mascarpone – ingredience

Na korpus

  • 1 a 1/2 šálku rozdrcených sušenek
  • 4 lžíce rozpuštěného másla

Na dort

  • 230 g mascarpone
  • ¼ šálku plus 3 polévkové lžíce moučkového cukru, rozděleno
  • 2 šálky tučné smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo ½ lžičky vanilkové pasty
  • ¼ lžičky mandlového extraktu
  • špetka soli

Na polevu

  • 1 šálek třešňového džemu
  • Čerstvé třešně nebo višně maraschino na ozdobu (nepovinné)

Nepečený cheesecake z mascarpone – postup

  1. Piškoty vložte do kuchyňského robotu a zpracujte je na jemno. Přidejte rozpuštěné máslo a mixujte, dokud směs nebude mít strukturu vlhkého písku. Drobky nasypte do kruhové pružinové formy a přitlačte je na dno do kompaktní, rovnoměrné vrstvy. Zatímco budete připravovat náplň, zmrazte krustu.
  2. Ve velké míse vyšlehejte mascarpone a ¼ hrnku cukru ručním šlehačem, dokud se zcela nespojí.
  3. V samostatné míse smíchejte hustou smetanu, zbývající 3 lžíce cukru, vanilkový extrakt, mandlový extrakt a špetku soli. Stejnými ručními šlehači (není třeba je umývat!) vyšlehejte směs do měkkých špiček (krém by měl vypadat nadýchaně a krémově, ale měl by mít měkkou špičku).
  4. Asi třetinu šlehačky seškrábněte do směsi mascarpone a šlehejte, dokud se směs nespojí (nechcete směs přepracovat). Přidejte další třetinu mascarpone a gumovou stěrkou vmíchejte šlehačku do odlehčeného mascarpone.
  5. Přidejte zbytek šlehačky a míchejte jen do rovnoměrného spojení (směs nepropracovávejte, jinak by mohla být zrnitá).
  6. Náplň naškrábejte na vychladlý korpus a rozetřete ji do rovnoměrné vrstvy. Zakryjte formu a nechte ji 1 hodinu (nebo až přes noc) zmrazit.
  7. Džem zahřejte na plotně nebo v mikrovlnné troubě, dokud nezřídne. Nechte mírně vychladnout. Nalijte marmeládu na vrch koláče a rozetřete ji v tenké vrstvě. Pokud byl dort zmrazen pouze 1 hodinu, zmrazte jej znovu alespoň na 3 hodiny.
  8. Pokud byl dort zmrazen přes noc, zmrazte jej znovu, dokud džem neztuhne, přibližně 30 minut.
  9. Při podávání vyjměte dort z pružinového kruhu (v případě potřeby přejeďte tenkým nožem nebo ofsetovou stěrkou po okrajích, aby se uvolnil).
  10. Velkou stěrkou (nebo tenkým nožem) zajeďte pod kůrku, aby se uvolnila od dna, a přeneste dort na talíř nebo dortový stojan (nebo ho můžete podávat přímo na dně formy).
  11. Pokud byl dort přes noc v mrazáku, nechte ho 10-15 minut stát při pokojové teplotě, aby mírně změkl. Nakrájejte dort na klínky a podávejte.

Nepečený dort k narozeninám – recept

Mysleli jste si, že se narozeninová oslava neobejde bez dortu, upečeného v troubě? Vyvedeme vás s omylu s tímto dokonalým a snadným receptem na ten nejlepší nepečený dort k narozeninám.

Nepečený dort k narozeninám – ingredience

  • 720 ml (3 šálky) zahuštěné nebo tučné smetany
  • 3 lžíce kakaového prášku
  • 3 lžíce moučkového nebo práškového cukru
  • 240 ml (1 šálek) mléka
  • 40 sušenek Oreos a další na zdobení
  • 4 lžíce barevného posypu

Nepečený dort k narozeninám – postup

  1. Do velké mísy přidejte smetanu a šlehejte ji elektrickým mixérem (nebo ručně metličkou), dokud se nevytvoří měkké špičky.
  2. Odeberte jeden šálek smetany a dejte ho stranou do lednice. Poté do zbývající smetany prosejte kakaový prášek a moučkový cukr a jemně ji promíchejte, až vznikne krásný čokoládový krém.
  3. Mléko nalijte do mísy. Poté do mléka ponořte sušenky Oreo jednu po druhé a vložte je na dno kruhové formy na pečení tak, aby tvořily jednu vrstvu. Lžící naneste velkorysou vrstvu čokoládového krému, asi polovinu směsi, dokud nejsou všechny Oreo sušenky pokryty – jděte až k okrajům.
  4. Posypte jednou lžící posypky. Poté zopakujte další vrstvu Oreos, namočte je do mléka a poté je navrstvěte na čokoládový krém. Přidejte zbývající čokoládový krém a poté přidejte další lžíci posypky.
  5. Přikryjte fólií a dejte do chladničky alespoň na 4-6 hodin nebo přes noc. Při podávání vložte přebytečnou obyčejnou šlehačku do malého zdobicího sáčku s kulatou špičkou a trubičkou naneste krém po okrajích a nahoru přidejte další posypky.
Nepeceny dort recept
Na nepečeném dortu se skvěle vyjímá také želatina.

Nepečený dort s ovocem a želatinou – recept

Připravte si doma lákavý báječný dort s ovocem a želatinou. Jakmile se jednou naučíte tento recept, stane se u vás doma jistě oblíbenou klasikou.

Nepečený dort s ovocem a želatinou – ingredience

Na korpus

  • 1 hrnek medových grahamových sušenek, jemně rozdrcených
  • 1 lžíce světlého hnědého cukru
  • ¼ lžičky skořice
  • ¼ lžičky soli
  • 3 a ½ lžíce nesoleného másla, rozpuštěného

Na dort

  • 225 g tvarohu
  • 3 a ½ polévkové lžíce krystalového cukru
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • ½ šálku smetany ke šlehání

Na jahodové želé

  • 2 šálky jahod, nakrájených
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 balení želatiny v prášku
  • 1/4 šálku studené vody

Na citronové želé

  • 1 lžíce želatiny v prášku
  • ¼ šálku studené vody
  • ¼ šálku krystalového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 šálek vody
  • 10-15 malých jahod

Postup na nepečený dort s ovocem a želatinou

  1. Připravte si formu. Udělejte si místo v mrazáku a lednici.
  2. Dno dortové formy vyložte pergamenovým papírem a přitiskněte jej k formě pomocí másla. Okraje formy vyložte pergamenovým papírem nebo plastovým dortovým límcem. Konce slepte k sobě, aby vznikl válec.
  3. Pomocí kuchyňského robotu rozdrťte grahamové sušenky na drobky. Případně můžete grahamové sušenky vložit do velkého zipového sáčku a rozdrtit je válečkem na těsto.
  4. Grahamové sušenky vložte do mísy a prošlehejte je s hnědým cukrem, skořicí a solí.
  5. Máslo opatrně rozpusťte v mikrovlnné troubě asi 15-30 sekund. Přilijte směs grahamových sušenek a důkladně promíchejte.
  6. Směs naberte do připravené dortové formy. Pevně ji přitlačte, abyste vytvořili rovnou a rovnoměrnou vrstvu.
  7. Ve středně velké míse ručním elektrickým mixérem vyšlehejte při střední rychlosti tvaroh a krystalový cukr dohromady do hladké a krémové konzistence. Trvá to asi 2-3 minuty.
  8. Přidejte zakysanou smetanu, moučkový cukr, sůl, citronovou šťávu a vanilkový extrakt. Pokračujte v míchání při střední rychlosti, dokud nezůstanou žádné hrudky.
  9. Do studené mísy nalijte studenou hustou smetanu ke šlehání a šlehejte, dokud nevzniknou tuhé špičky. Dávejte pozor, abyste šlehání nepřehnali.
  10. Šlehačku vlijte do sýrové směsi a jemně ji stěrkou přehněte. Překládejte pohybem nahoru, abyste zabránili vyprázdnění vzduchu ve šlehačce. Míchejte, dokud se nespojí.
  11. Nahoru přidejte krustu z grahamových sušenek. Pomocí stěrky uhlaďte tvarohový koláč do rovnoměrné vrstvy. Několikrát poklepejte pánví o pult, aby se vytvořila rovnoměrná vrstva. Chlaďte v mrazáku po dobu 1 hodiny.
  12. V malém hrnci smíchejte nakrájené jahody, cukr krystal a citronovou šťávu a vařte na středně nízkém ohni, dokud se jahody nerozvaří a nebudou vypadat jako jablečná omáčka. Trvá to asi 10-15 minut. Jahodovou omáčku přecedíme do žáruvzdorné misky.
  13. Rozkvedlejte želatinu. Zatímco se jahody vaří, odměřte v misce ¼ šálku studené vody. Posypte ji práškovou želatinou a pak ji promíchejte. Směs nechte 5 minut odstát, dokud želatina neabsorbuje vodu a nezačne žbluňkat.
  14. Teplou jahodovou omáčku prosejeme do velké mísy. Přidejte želatinovou směs a promíchejte. Při přidávání želatiny dbejte na to, aby byla jahodová omáčka teplá, nikoliv vařící.
  15. Jahodovou želatinovou směs nechte 5 minut vychladnout. Vyndejte cheesecake z mrazáku a opatrně na něj nalijte jahodovou želatinu. Případné bublinky prasknou. Vložte cheesecake na 1 hodinu do chladničky.
  16. V malém hrnci smíchejte citronovou šťávu, cukr a vodu. Vařte na středně nízké teplotě a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  17. Zatímco se limonáda zahřívá, odměřte ¼ šálku studené vody, nasypte na ni želatinový prášek a promíchejte. Směs nechte 5 minut odstát, dokud želatina nevstřebá vodu.
  18. Přidejte želatinovou směs a promíchejte. Při přidávání želatiny se ujistěte, že je limonáda teplá.
  19. Na tvarohový koláč navrstvěte jahody a citronové želé.
  20. Vyjměte cheesecake z chladničky, po okrajích a uprostřed vyložte jahodami. Opatrně nalijte tolik želatiny, aby pokryla spodní polovinu jahod. Vraťte koláč na 1 hodinu do chladničky, aby ztuhl.
  21. Nalijte zbytek citronového želé. Jakmile želé trochu ztuhne, nalijte na něj zbývající želé. Před vyjmutím dortu z formy jej nechte chladit v chladničce alespoň 12 hodin nebo přes noc.
  22. Uvolněte tvarohový koláč. Pomalu uvolněte pružinový zámek a odlepte pergamenový papír nebo dortový límec od boků dortu a ihned podávejte.