Boršč – nejlepší recept

25. 3. 2008   Úvod » Boršč

  • 500 g hovězího, vepřového a uzeného masa
  • 200 g hlávkového zelí
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • 150 g rajčat
  • 250 g červené řepy
  • sůl
  • celý pepř
  • bobkový list
  • 1 lžíce octa
  • ¼ l husté sladké smetany

Den předem si obvyklým způsobem připravíme z masa 1 litr vývaru. Z vychladlého vývaru sejmeme tuk, na kterém 10 minut dusíme drobně pokrájenou zeleninu, pak přidáme drobně pokrájené zelí, rajčata a koření, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Řepu nakrájíme na plátky, zalijeme horkým vývarem (aby byla potopená), octem a 15 minut vařené, na kostky pokrájené maso. Na talíře lijeme horkou polévku, kterou doplníme lžící smetany. Podáváme s chlebem nebo s pirožkami.

(1 5