Boršč – nejlepší recept
25. 3. 2008 Úvod » Boršč
- 500 g hovězího, vepřového a uzeného masa
- 200 g hlávkového zelí
- 200 g kořenové zeleniny
- 1 cibule
- 150 g rajčat
- 250 g červené řepy
- sůl
- celý pepř
- bobkový list
- 1 lžíce octa
- ¼ l husté sladké smetany
Den předem si obvyklým způsobem připravíme z masa 1 litr vývaru. Z vychladlého vývaru sejmeme tuk, na kterém 10 minut dusíme drobně pokrájenou zeleninu, pak přidáme drobně pokrájené zelí, rajčata a koření, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Řepu nakrájíme na plátky, zalijeme horkým vývarem (aby byla potopená), octem a 15 minut vařené, na kostky pokrájené maso. Na talíře lijeme horkou polévku, kterou doplníme lžící smetany. Podáváme s chlebem nebo s pirožkami.
(1 5