Bramborová polévka – nejlepší recept

  • 1,5 l vody
  • 500 g brambor
  • 100 g zeleniny
  • 50 g čerstvých hřibů
  • 70 g másla nebo sádla
  • 50 g hladké mouky
  • sůl
  • stroužek česneku
  • špetka majoránky

Očištěnou zeleninu (mrkev, celer, petržel, kousek kapusty a cibule) nakrájíme na kostičky a podusíme na 20 g másla. V hrnci rozpustíme zbytek tuku, přidáme mouku a uděláme jíšku. Rozředíme ji studenou vodou mícháním metlou na sníh. Pak ji chvíli povaříme, přidáme zeleninu, nakrájené čerstvé houby, sůl, na kostičky pokrájené brambory. Vaříme až jsou zelenina i brambory měkké. Nakonec přidáme česnek a špetku majoránky.

(12 4,00