Azu po tatarsku – nejlepší recept
- 400 g libového předního hovězího masa
- 3 lžíce oleje
- 40 g rajčatového protlaku
- 2 cibule
- 10 g hladké mouky
- 1 sterilovaná okurka
- vývar z kostí
- česnek
- petrželka nebo kopr
- pepř
- sůl
Odblaněné maso nakrájíme přes vlákna na tenké plátky a osmažíme v tlakovém hrnci na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a opékáme do vysmahnutí vlastní šťávy. Maso zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme 2 dl vývaru, dobře rozmícháme, osolíme a dusíme na mírném ohni 30 minut. Když je maso téměř měkké, přidáme na nudličky nakrájenou sterilovanou okurku, třený česnek, pepř a rajčatový protlak a krátce podusíme. Při podávání posypeme maso jemně nakrájenou petrželkou nebo koprem. Podáváme s opékanými brambory.
(2 3,00