Azu po tatarsku – nejlepší recept

  • 400 g libového předního hovězího masa
  • 3 lžíce oleje
  • 40 g rajčatového protlaku
  • 2 cibule
  • 10 g hladké mouky
  • 1 sterilovaná okurka
  • vývar z kostí
  • česnek
  • petrželka nebo kopr
  • pepř
  • sůl

Odblaněné maso nakrájíme přes vlákna na tenké plátky a osmažíme v tlakovém hrnci na oleji. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a opékáme do vysmahnutí vlastní šťávy. Maso zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme 2 dl vývaru, dobře rozmícháme, osolíme a dusíme na mírném ohni 30 minut. Když je maso téměř měkké, přidáme na nudličky nakrájenou sterilovanou okurku, třený česnek, pepř a rajčatový protlak a krátce podusíme. Při podávání posypeme maso jemně nakrájenou petrželkou nebo koprem. Podáváme s opékanými brambory.

(2 3,00