Bretaňské fazole – nejlepší recept

5. 4. 2008

pro 4 porce

  • 400 g bílých fazolí
  • 80 g rajčatového protlaku
  • 3 lžíce oleje
  • ½ cibule
  • 2 lžičky hladké mouky
  • ocet
  • cukr
  • mletý pepř
  • česnek
  • petrželka
  • sůl

Jak na to

Přebrané, omyté, den předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočeny. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou, osmažíme dozlatova, zředíme vodou a dobře povaříme v hustší omáčku. Po chvilce přidáme rajčatový protlak. Měkké fazole ocedíme, přidáme povařenou omáčku, česnek utřený se solí, cukr, ocet, sůl, pepř, podle potřeby. Fazole posypeme jemně rozsekanou petrželkou a podáváme k sázeným vejcím, párkům apod.

(5 4.20  

Recepty s fotografiemi