Bretaňské fazole – nejlepší recept
5. 4. 2008
pro 4 porce
- 400 g bílých fazolí
- 80 g rajčatového protlaku
- 3 lžíce oleje
- ½ cibule
- 2 lžičky hladké mouky
- ocet
- cukr
- mletý pepř
- česnek
- petrželka
- sůl
Jak na to
Přebrané, omyté, den předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, v níž byly namočeny. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme moukou, osmažíme dozlatova, zředíme vodou a dobře povaříme v hustší omáčku. Po chvilce přidáme rajčatový protlak. Měkké fazole ocedíme, přidáme povařenou omáčku, česnek utřený se solí, cukr, ocet, sůl, pepř, podle potřeby. Fazole posypeme jemně rozsekanou petrželkou a podáváme k sázeným vejcím, párkům apod.
(5 4.20