Čokoládová buchta – nejlepší recept

18. 3. 2008   Úvod » Čokoládová buchta

Základ:

  • 3 sklenice pískového cukru (2dcl)
  • 3 sklenice polohrubé mouky
  • ½ sklenice oleje
  • 3 kelímky jogurtu nebo kefíru
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 lžičku sody
  • 3 lžíce kakaa

Náplň:

  • 3 dcl mléka
  • 4 lžičky polohrubé mouky
  • 1/8 másla
  • 2 sklenice práškového cukru
  • ananas – odkapaný a nasekaný

Jak na to:

Cukr, mouku, kakao a prášek do pečiva a sodu dobře zamícháme, přidáme olej, nakonec jogurt nebo kefír. Nalijeme na vymaštěný plech. Výška těsta asi 2 – 3 cm.

Náplň: Uvaříme mléko s moukou na hustou kaši a dáme vychladnout. Smícháme cukr s máslem a postupně přidáme studenou kaši. Potom přidáme ananas. Vychladlou buchtu půlíme.

(1 5