Čokoládová buchta – nejlepší recept
18. 3. 2008 Úvod » Čokoládová buchta
Základ:
- 3 sklenice pískového cukru (2dcl)
- 3 sklenice polohrubé mouky
- ½ sklenice oleje
- 3 kelímky jogurtu nebo kefíru
- ½ prášku do pečiva
- 1 lžičku sody
- 3 lžíce kakaa
Náplň:
- 3 dcl mléka
- 4 lžičky polohrubé mouky
- 1/8 másla
- 2 sklenice práškového cukru
- ananas – odkapaný a nasekaný
Jak na to:
Cukr, mouku, kakao a prášek do pečiva a sodu dobře zamícháme, přidáme olej, nakonec jogurt nebo kefír. Nalijeme na vymaštěný plech. Výška těsta asi 2 – 3 cm.
Náplň: Uvaříme mléko s moukou na hustou kaši a dáme vychladnout. Smícháme cukr s máslem a postupně přidáme studenou kaši. Potom přidáme ananas. Vychladlou buchtu půlíme.
(1 5