Čočka s vejci – nejlepší recept
pro 4 porce:
- 400 g čočky
- 100 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce oleje
- 30 g rajčatového protlaku
- 1 sterilovaná okurka
- cukr
- ocet
- sůl
- 8 vajec
Jak na to:
Čočku přebereme, třikrát propláchneme a namočíme na dvě hodiny do studené vody. Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, vmícháme rajčatový protlak, přidáme čočku a trochu vývaru z čočky a dusíme pod pokličkou, až je měkka a přiměřeně hustá. Vmícháme jemně nakrájenou okurku, sůl, cukr a ocet. Podáváme s vařenými nebo sázenými vejci. Čočku můžeme uvařit v tlakovém hrnci – doba varu je asi deset minut.