Čočka s vejci – nejlepší recept

pro 4 porce:

  • 400 g čočky
  • 100 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 30 g rajčatového protlaku
  • 1 sterilovaná okurka
  • cukr
  • ocet
  • sůl
  • 8 vajec

Jak na to:

Čočku přebereme, třikrát propláchneme a namočíme na dvě hodiny do studené vody. Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na oleji, vmícháme rajčatový protlak, přidáme čočku a trochu vývaru z čočky a dusíme pod pokličkou, až je měkka a přiměřeně hustá. Vmícháme jemně nakrájenou okurku, sůl, cukr a ocet. Podáváme s vařenými nebo sázenými vejci. Čočku můžeme uvařit v tlakovém hrnci – doba varu je asi deset minut.


 

Luštěniny