Chlebíčková pomazánka se salámem – nejlepší recept
Chlebíčková pomazánka se salámem je oblíbeným pokrmem, který se běžně podává jako občerstvení na večírcích, piknikách, oslavách nebo jiných pohoštěních. Kombinace křupavého čerstvého pečiva a salámové pomazánky je skvělou volbou pro rychlé občerstvení. K tomu můžete přidat zeleninu, například rajčata, okurky nebo papriky.
Chlebíčky jsou neodmyslitelnou součástí většiny českých hostin a oslav. Jsou rychlým a snadným občerstvením pro hosty, který můžete snadno připravit doma.
Chlebíčková pomazánka se salámem – ingredience
- 300 g salámu gothaj nebo junior
- 5 větších kyselých okurek
- 5 vajec uvařených natvrdo
- 1 velká cibule
- 4 trojúhelníčky taveného sýra
- 1 majonéza
- sůl
- pepř
Chlebíčková pomazánka se salámem – postup
- Všechny přísady nastrouháme nebo umeleme a smícháme.
- Necháme uležet v chladu, aby se chutě propojily.
- Namažeme na chlebíčky a zdobíme plátky zeleniny (rajčata, paprika, okurka, ředkvičky a další).
Salámová chlebíčková pomazánka je oblíbenou pomazánkou, která je snadná na přípravu a plná chutných ingrediencí. Je to dobrý způsob, jak se občerstvit, a poskytuje dostatek energie.
Věděli jste, že?
Salám Gothaj je tradiční česká specialita, která je oblíbená po celém světě. Pochází ale z Německa, je pojmenován podle německého města Gotha. Salám Gothaj se skládá z vepřového masa, které se mísí s kořením a dalšími ingrediencemi, aby se dosáhl zvláštního chuťového profilu. Tento salám se nejčastěji servíruje s cibulí a pečivem.
Gothajský salám je měkký druh salámu, který se dříve vyráběl podle normy z určitého poměru ingrediencí. Nicméně, došlo k prudkému poklesu jeho kvality po zrušení této normy na počátku 90. let 20. století.
Roku 2003 vyšla v platnost vyhláška, že gothajský salám musí obsahovat alespoň 40 % masa, což částečně zlepšilo jeho kvalitu. Nicméně, výrobek stále obsahuje velké množství náhražek, jako je drůbeží separát, kůže, sádlo, voda, škrob a další plnidla a zahušťovadla, což z něho dělá méně kvalitní výrobek.
Salám Gothaj je často používán jako příloha k vínu nebo k pivu. Díky své jemné chuti je často oblíbenou pochoutkou mezi mnoha lidmi.
Navíc je velmi snadné ho připravit a jeho chuť se snadno dá upravit tak, aby vyhovovala různým chuťovým preferencím. Salám Gothaj je obzvláště oblíbený v České republice.