Chlebíčková pomazánka se salámem – nejlepší recept

Chlebíčková pomazánka se salámem je oblíbeným pokrmem, který se běžně podává jako občerstvení na večírcích, piknikách, oslavách nebo jiných pohoštěních. Kombinace křupavého čerstvého pečiva a salámové pomazánky je skvělou volbou pro rychlé občerstvení. K tomu můžete přidat zeleninu, například rajčata, okurky nebo papriky.

Chlebíčky jsou neodmyslitelnou součástí většiny českých hostin a oslav. Jsou rychlým a snadným občerstvením pro hosty, který můžete snadno připravit doma.

Chlebíčková pomazánka se salámem – ingredience

  • 300 g salámu gothaj nebo junior
  • 5 větších kyselých okurek
  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • 1 velká cibule
  • 4 trojúhelníčky taveného sýra
  • 1 majonéza
  • sůl
  • pepř

Chlebíčková pomazánka se salámem – postup

  1. Všechny přísady nastrouháme nebo umeleme a smícháme.
  2. Necháme uležet v chladu, aby se chutě propojily.
  3. Namažeme na chlebíčky a zdobíme plátky zeleniny (rajčata, paprika, okurka, ředkvičky a další).

Salámová chlebíčková pomazánka je oblíbenou pomazánkou, která je snadná na přípravu a plná chutných ingrediencí. Je to dobrý způsob, jak se občerstvit, a poskytuje dostatek energie.

Věděli jste, že?

Salám Gothaj je tradiční česká specialita, která je oblíbená po celém světě. Pochází ale z Německa, je pojmenován podle německého města Gotha. Salám Gothaj se skládá z vepřového masa, které se mísí s kořením a dalšími ingrediencemi, aby se dosáhl zvláštního chuťového profilu. Tento salám se nejčastěji servíruje s cibulí a pečivem.

Gothajský salám je měkký druh salámu, který se dříve vyráběl podle normy z určitého poměru ingrediencí. Nicméně, došlo k prudkému poklesu jeho kvality po zrušení této normy na počátku 90. let 20. století.

Roku 2003 vyšla v platnost vyhláška, že gothajský salám musí obsahovat alespoň 40 % masa, což částečně zlepšilo jeho kvalitu. Nicméně, výrobek stále obsahuje velké množství náhražek, jako je drůbeží separát, kůže, sádlo, voda, škrob a další plnidla a zahušťovadla, což z něho dělá méně kvalitní výrobek.

Salám Gothaj je často používán jako příloha k vínu nebo k pivu. Díky své jemné chuti je často oblíbenou pochoutkou mezi mnoha lidmi.

Navíc je velmi snadné ho připravit a jeho chuť se snadno dá upravit tak, aby vyhovovala různým chuťovým preferencím. Salám Gothaj je obzvláště oblíbený v České republice.