Cibulová omáčka – nejlepší recept
Suroviny:
- 6 ks větších cibulí
- Sůl a pepř dle vlastní chuti
- 1/2 l Masový vývar (lze nahradit bujónem)
- Olej na smažení
Postup přípravy :
- Do hrnce, ve kterém budeme připravovat omáčku nalijeme dostatek oleje, do rozehřátého oleje vsypeme nakrájenou cibuli (může být i na hrubo nakrájená).
- Osmažíme do tmavohněda, zalijeme vývarem (popřípadě vodou a přidáme bujón ), osolíme, opepříme a vaříme pozvolna cca 30 minut.
- Zahustíme zákletkou (hl.mouka rozšlehaná ve vodě), necháme dalších cca 5 minut povařit a poté propasírujeme přes jemné síto nebo bavlněnou utěrku.
- Podáváme s vařeným hovězím masem, nebo vařeným vejcem a přílohou dle chuti.