Cibulová omáčka – nejlepší recept

Suroviny:

  • 6 ks větších cibulí
  • Sůl a pepř dle vlastní chuti
  • 1/2 l Masový vývar (lze nahradit bujónem)
  • Olej na smažení

Postup přípravy :

  1. Do hrnce, ve kterém budeme připravovat omáčku nalijeme dostatek oleje, do rozehřátého oleje vsypeme nakrájenou cibuli (může být i na hrubo nakrájená).
  2. Osmažíme do tmavohněda, zalijeme vývarem (popřípadě vodou a přidáme bujón ), osolíme, opepříme a vaříme pozvolna cca 30 minut.
  3. Zahustíme zákletkou (hl.mouka rozšlehaná ve vodě), necháme dalších cca 5 minut povařit a poté propasírujeme přes jemné síto nebo bavlněnou utěrku.
  4. Podáváme s vařeným hovězím masem, nebo vařeným vejcem a přílohou dle chuti.