Fazole na husto s klobáskou – nejlepší recept
Suroviny:
- 300 g fazole
- 2 ks bobkový list
- 200 g klobása
- 1 ks cibule
- 2 lžíce hladká mouka
- 1 lžíce mletá paprika
- 4 lžíce kečupu
- 1 ks česnek
- majoránka
Postup:
- Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku, promícháme a zalijeme trochou vody z fazolí s kouskem masoxu.
- Za stálého míchání povaříme, přidáme uvařené fazole, promícháme, osolíme, vmícháme prolisovaný česnek, kečup a majoránku. Klobásu nakrájíme na kostky, opečeme na tuku a vmícháme do fazolí.
- Podáváme horké, posypeme usmaženou cibulkou, pažitkou atd. Jako příloha čerstvý chleba.