Pivní chléb – nejlepší recept

Suroviny:

  • 500 g hl.mouka
  • 1 PL soli
  • 1 PL octa
  • 1 PL oleje
  • 1 PL kmínu 
  • 1/2 kostky droždí
  • 50 ml vody
  • 250 ml světlého piva (pokojová teplota)
  • Nějaká semínka na posypání

Postup:

  1. Uděláme si kvásek z vlažné vody a trochy cukru.
  2. Vše smícháme dohromady a uděláme na vále bochánek, který dáme do ošatky kynout na cca hodinu.
  3. Vyklepneme na plech vyložený pečícím papírem a necháme dalších 30 minut kynout. Mezitím si předehřejeme troubu na 230°C.
  4. Před vložením do trouby potřeme chleba vodou.
  5. Pečeme nejdříve 15 minut na 230°C. Potom ztlumíme troubu na 200°C a pečeme dalších 35 minut.