Hovězí plátky na houbách – nejlepší recept
22. 3. 2008 Úvod » Hovězí plátky na houbách
pro 4 porce:
- 4 hovězí plátky
- 3 lžíce oleje
- 150 g hub
- 1 cibule
- 20 g tuku
- 20 g hladké mouky
- česnek
- sůl
- pepř
Jak na to:
Hovězí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou, opečeme po obou stranách na oleji v tlakovém hrnci a vyjmeme. Na oleji osmahneme dožluta drobně nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme 1,5 dl vody, za stálého míchání povaříme půl minuty, přidáme plátky a dusíme na mírném ohni asi čtvrt hodiny. Drobně nakrájené, očištěné houby podusíme na tuku, přidáme k měkkému masu a ještě krátce podusíme bez pokličky. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a se zeleninovým salátem.