Hovězí plátky na houbách – nejlepší recept

22. 3. 2008   Úvod » Hovězí plátky na houbách

pro 4 porce:

  • 4 hovězí plátky
  • 3 lžíce oleje
  • 150 g hub
  • 1 cibule
  • 20 g tuku
  • 20 g hladké mouky
  • česnek
  • sůl
  • pepř

Jak na to:

Hovězí plátky mírně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou, opečeme po obou stranách na oleji v tlakovém hrnci a vyjmeme. Na oleji osmahneme dožluta drobně nakrájenou cibuli a česnek, zalijeme 1,5 dl vody, za stálého míchání povaříme půl minuty, přidáme plátky a dusíme na mírném ohni asi čtvrt hodiny. Drobně nakrájené, očištěné houby podusíme na tuku, přidáme k měkkému masu a ještě krátce podusíme bez pokličky. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a se zeleninovým salátem.