Houbový guláš – nejlepší recept

4. 4. 2008   Úvod » Houbový guláš

pro 4 porce:

  • 700 g hub (hříbkky, křemenáče, bedly…)
  • 40 g slaniny
  • 30 g oleje
  • 2 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • mletá paprika
  • 1 stroužek česneku
  • kmín
  • sůl

Jak na to:

Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu rozškvaříme, přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vmícháme mletou papriku, pak hned houby, třený česnek, kmín a sůl a osmahneme je za stálého míchání. Houby zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Před podáním vmícháme mletou papriku, zpěněnou na lžíci oleje. Podáváme s vařenými brambory nebo se slaným pečivem a se syrovou zeleninou (rajčata, paprika).

(2 4.5