Houbový guláš – nejlepší recept
4. 4. 2008 Úvod » Houbový guláš
pro 4 porce:
- 700 g hub (hříbkky, křemenáče, bedly…)
- 40 g slaniny
- 30 g oleje
- 2 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- mletá paprika
- 1 stroužek česneku
- kmín
- sůl
Jak na to:
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky, slaninu a cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Slaninu rozškvaříme, přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova. Vmícháme mletou papriku, pak hned houby, třený česnek, kmín a sůl a osmahneme je za stálého míchání. Houby zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Před podáním vmícháme mletou papriku, zpěněnou na lžíci oleje. Podáváme s vařenými brambory nebo se slaným pečivem a se syrovou zeleninou (rajčata, paprika).
(2 4.5