Francouzská bramboračka – nejlepší recept
- 500 g brambor
- 1 litr vývaru (z bujónové kostky)
- 1 mrkev
- kousek celeru
- malá cibule
- 1 stroužek česneku
- mletá sladká paprika
- muškátový oříšek
- sůl
- zelená petrželka
- osmažené kostičky chleba
- kousek tuku pod zeleninu
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do vývaru. Zeleninu nakrájíme nadrobno a dáme osmahnout na lžíci másla nebo jiného tuku. Když jsou brambory uvařené, vyjmeme je z vývaru a zpátky je pěkně prolisujeme. Přidáme osmahnutou zeleninu a dovaříme. Okořeníme paprikou, muškátovým oříškem a na talíři ještě přidáme hrstičku osmažených chlebových kostiček a zelenou petrželku a můžeme podávat.
(3 3,33