Francouzská bramboračka – nejlepší recept

  • 500 g brambor
  • 1 litr vývaru (z bujónové kostky)
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • mletá sladká paprika
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • zelená petrželka
  • osmažené kostičky chleba
  • kousek tuku pod zeleninu

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do vývaru. Zeleninu nakrájíme nadrobno a dáme osmahnout na lžíci másla nebo jiného tuku. Když jsou brambory uvařené, vyjmeme je z vývaru a zpátky je pěkně prolisujeme. Přidáme osmahnutou zeleninu a dovaříme. Okořeníme paprikou, muškátovým oříškem a na talíři ještě přidáme hrstičku osmažených chlebových kostiček a zelenou petrželku a můžeme podávat.

(3 3,33