Houbový guláš s paprikou – nejlepší recept

  • 80 g tuku
  • 2 větší cibule
  • talíř houbové směsi
  • sůl
  • kmín
  • sladká paprika
  • voda
  • 1/4 kostky masoxu
  • 4 – 6 zelených paprik
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 1/8 kyselé smetany
  • lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku

Na sádle nebo na oleji usmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme do ni očištěné, na větší kousky nakrájené houby, sůl, kmín, papriku, podlijeme vřelou vodou, přidáme kousek z kostky masoxu a dusíme. K houbám přidáme opečené nebo spařené sloupnuté papriky na hrubší kousky nakrájené. Milovníci ostřejší chuti dají část paprik pálivých. Když jsou houby a papriky měkké, přidáme utřený česnek a zalijeme kyselou smetanou, do které rozkvedláme mouku, a ještě chvilku podusíme. Guláš můžeme zahustit zaprášením moukou a místo smetany dáme rajčatový protlak nebo kečup. Podušený pikantní guláš podáme s chlebem nebo k němu přikusujeme brambory pečené na ohníčku.