Kokosová roláda – nejlepší recept

18. 3. 2008   Úvod » Kokosová roláda

  • 3 a ½ balení piškotů
  • 260 g moučkového cukru
  • 10 lžic mléka
  • 2 lžíce rumu
  • 60 g kakaa
  • náplň: 150 g másla, 150 g kokosové moučky cukr (podle chuti), čokoláda na polevu

Piškoty umeleme, přidáme cukr, mléko, rum a kakao. Vypracujeme vláčné těsto, které za pomocí cukru a kousku igelitu rozválíme na obdélník. Placku z těsta dáme na 10 – 15 minut na chladné místo nebo do ledničky, aby ztuhla. Zatím si připravíme kokosovou náplň z másla, kokosové moučky a cukru. Tu potom rozetřeme na ztuhlé těsto a svineme do rolády. Povrch polijeme čokoládou. Necháme 24 hodin v chladu. Tvoříme dvě rolády.

(1 5