Kokosová roláda – nejlepší recept
18. 3. 2008 Úvod » Kokosová roláda
- 3 a ½ balení piškotů
- 260 g moučkového cukru
- 10 lžic mléka
- 2 lžíce rumu
- 60 g kakaa
- náplň: 150 g másla, 150 g kokosové moučky cukr (podle chuti), čokoláda na polevu
Piškoty umeleme, přidáme cukr, mléko, rum a kakao. Vypracujeme vláčné těsto, které za pomocí cukru a kousku igelitu rozválíme na obdélník. Placku z těsta dáme na 10 – 15 minut na chladné místo nebo do ledničky, aby ztuhla. Zatím si připravíme kokosovou náplň z másla, kokosové moučky a cukru. Tu potom rozetřeme na ztuhlé těsto a svineme do rolády. Povrch polijeme čokoládou. Necháme 24 hodin v chladu. Tvoříme dvě rolády.
(1 5