Pečená rajčata plněná masem – nejlepší recept
21. 3. 2008 Úvod » Pečená rajčata plněná masem
pro 4 porce:
- 8 středně velkých rajčat
- 2 lžíce oleje
- 50 g strouhaného sýra
- 150 g dušeného masa (vepřového nebo hovězího)
- 50 g šunky (nebo vařeného uzeného masa)
- 1 cibule
- 2 lžíce šťávy z dušeného masa nebo vývaru
- 1 lžíce oleje
- 4 lžíce červeného vína
- 1 žloutek
- 40 g strouhaného sýra
- 1 lžička hladké mouky
- koření chilli a kari
- worcester
- sůl
Jak na to:
Maso se šťávou z masa (vývarem) umeleme na masovém mlýnku (nasucho umleté maso by bylo příliš suché, trupelnaté). Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme mleté maso, víno, koření a sůl a podusíme. Do směsi vmícháme strouhaný sýr, žloutek a dvě lžíce dužniny z rajčat. Z omytých rajčat seřízneme vršky, dužninu vydlabeme lžičkou, rajčata naplníme připraveným masem, dáme na pekáček vymaštěný olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po chvilce je posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.
(1 5