Pečená rajčata plněná masem – nejlepší recept

21. 3. 2008   Úvod » Pečená rajčata plněná masem

pro 4 porce:

  • 8 středně velkých rajčat
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g strouhaného sýra
  • 150 g dušeného masa (vepřového nebo hovězího)
  • 50 g šunky (nebo vařeného uzeného masa)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce šťávy z dušeného masa nebo vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce červeného vína
  • 1 žloutek
  • 40 g strouhaného sýra
  • 1 lžička hladké mouky
  • koření chilli a kari
  • worcester
  • sůl

Jak na to:

Maso se šťávou z masa (vývarem) umeleme na masovém mlýnku (nasucho umleté maso by bylo příliš suché, trupelnaté). Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme mleté maso, víno, koření a sůl a podusíme. Do směsi vmícháme strouhaný sýr, žloutek a dvě lžíce dužniny z rajčat. Z omytých rajčat seřízneme vršky, dužninu vydlabeme lžičkou, rajčata naplníme připraveným masem, dáme na pekáček vymaštěný olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po chvilce je posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

(1 5