Kuřecí perkelt – nejlepší recept

21. 3. 2008

pro 4 porce:

  • 1 kuře
  • 50 g másla
  • kousek cibule
  • 1 dl smetany
  • 40 g hladké mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • mletá paprika
  • sůl

Jak na to:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vmícháme mletou papriku, přidáme na porce nakrájené, osolené kuře a trochu vody a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky, zředíme vodou, dobře rozšleháme a za častého míchání povaříme. Do omáčky přidáme rajčatový protlak, smetanu, přivedeme k varu, procedíme na porce kuřat, přisolíme a pomalu prohřejeme. Podáváme s krupicovými noky.

(2 4.50