Kuřecí perkelt – nejlepší recept
21. 3. 2008
pro 4 porce:
- 1 kuře
- 50 g másla
- kousek cibule
- 1 dl smetany
- 40 g hladké mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- mletá paprika
- sůl
Jak na to:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vmícháme mletou papriku, přidáme na porce nakrájené, osolené kuře a trochu vody a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky, zředíme vodou, dobře rozšleháme a za častého míchání povaříme. Do omáčky přidáme rajčatový protlak, smetanu, přivedeme k varu, procedíme na porce kuřat, přisolíme a pomalu prohřejeme. Podáváme s krupicovými noky.
(2 4.50