Pečený srnčí hřbet – nejlepší recept

Pečený srnčí hřbet

pro 4 porce:

  • 600 g srnčího hřbetu
  • 50 g slaniny
  • 20 g másla
  • kousek mrkve, celeru a petržele
  • 3 dl kysané smetany
  • citrónová šťáva
  • hořčice
  • sůl

Jak na to:

Odblaněný srnčí hřbet protkneme klíny slaniny, osolíme, vložíme na pekáček hřbetní stranou dolů, pokryjeme plátky slaniny a polijeme rozehřátým máslem. Obložíme jej zeleninou, nakrájenou na plátky, podlijeme vodou a upečeme do poloměkka. Pak srnčí hřbet obrátíme, podlijeme smetanou a citrónovou šťávou a upečeme doměkka. Při pečení přeléváme maso šťávou. Šťávu prolisujeme, přidáme hořčici a na porce nasekané maso a přihřejeme. Podáváme se smaženými krupicovými kroketami. Stejně připravíme srnčí kýtu a srnčí plec.

/peceny-srnci-hrbet/