Pečený srnčí hřbet – nejlepší recept
Pečený srnčí hřbet
pro 4 porce:
- 600 g srnčího hřbetu
- 50 g slaniny
- 20 g másla
- kousek mrkve, celeru a petržele
- 3 dl kysané smetany
- citrónová šťáva
- hořčice
- sůl
Jak na to:
Odblaněný srnčí hřbet protkneme klíny slaniny, osolíme, vložíme na pekáček hřbetní stranou dolů, pokryjeme plátky slaniny a polijeme rozehřátým máslem. Obložíme jej zeleninou, nakrájenou na plátky, podlijeme vodou a upečeme do poloměkka. Pak srnčí hřbet obrátíme, podlijeme smetanou a citrónovou šťávou a upečeme doměkka. Při pečení přeléváme maso šťávou. Šťávu prolisujeme, přidáme hořčici a na porce nasekané maso a přihřejeme. Podáváme se smaženými krupicovými kroketami. Stejně připravíme srnčí kýtu a srnčí plec.
/peceny-srnci-hrbet/