Poctivý svařák – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • cukr krystal dle chuti a kvality vína
  • 1 ks skořice celá
  • 5 ks hřebíček
  • 1 l červené víno
  • citronová kůra
  • 1 ks badyán
  • pomerančová kůra ( někdy dám i celý plátek pomeranče)

Postup:

  1. Do kastrolku vsypeme cukr a na mírném ohni připravíme světlý karamel. 
  2. Zalijeme přibližně jedním deci vody, rozmícháme a vhodíme všechno koření a kousky citronové a pomerančové kůry (bez hořké bílé části). 
  3. Povaříme a obsah necháme provonět kořením. 
  4. Pak přilijeme víno a pomalu ohříváme. 
  5. Jakmile se na víně tvoří bílá pěna, ihned stáhneme z plamene a rozlijeme do sklenic.