Česneková polévka s vaječnou jíškou – nejlepší recept
21. 3. 2008 Úvod » Česneková polévka s vaječnou jíškou
pro 4 porce:
- 2 lžíce sádla nebo jiného tuku
- 3 lžíce hrubé mouky
- 1 vejce nebo 2 bílky
- 1,25 l vody
- majoránka
- česnek
- polévkové koření
- mletý pepř
- sůl
- petrželka
Jak na to:
Hrubou mouku zpěníme na rozehřátém sádle (tuku), sejmeme z plotýnky, vmícháme rozšlehané vejce (bílky) a mícháme na mírném ohni, až se vejce srazí a spojí s moukou v malé nočky. Jíšku zalijeme vlažnou vodou, přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme deset minut. Před koncem varu přidáme majoránku, polévkové koření a pepř. Polévku sejmeme z plotýnky, vmícháme česnek utřený se solí a při podávání posypeme jemně rozsekanou petrželkou.