Česneková polévka s vaječnou jíškou – nejlepší recept

21. 3. 2008   Úvod » Česneková polévka s vaječnou jíškou

pro 4 porce:

  • 2 lžíce sádla nebo jiného tuku
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 1 vejce nebo 2 bílky
  • 1,25 l vody
  • majoránka
  • česnek
  • polévkové koření
  • mletý pepř
  • sůl
  • petrželka

Jak na to:

Hrubou mouku zpěníme na rozehřátém sádle (tuku), sejmeme z plotýnky, vmícháme rozšlehané vejce (bílky) a mícháme na mírném ohni, až se vejce srazí a spojí s moukou v malé nočky. Jíšku zalijeme vlažnou vodou, přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme deset minut. Před koncem varu přidáme majoránku, polévkové koření a pepř. Polévku sejmeme z plotýnky, vmícháme česnek utřený se solí a při podávání posypeme jemně rozsekanou petrželkou.