Čokoládové muffiny – nejlepší recept

Close

Suroviny:

  • 2 ks vejce
  • 220 g polohrubá mouka
  • 2 lžička prášek do pečiva
  • 100 g čokoláda na vaření
  • 2 lžíce kakao
  • 170 ml kefír
  • 130 ml olej
  • 100 g cukr krupice

Postup:

  1. Rozehřejeme si troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. 
  2. Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao. 
  3. Přidáme 2 celá vejce, kefír, olej a pečlivě smícháme. Můžeme použít i šlehač, abychom v těstě neměli hrudky.
  4. Hořkou čokoládu si nakrájíme na droboulinké kousky a 3/4 vmícháme vařečkou do těsta. Můžeme použít papírové košíčky (radši 2 nebo 3, aby se nerozlezly) nebo použijeme silikonové košíčky, možno i formy.
  5. Naplníme maximálně 1 cm od vrchního kraje, muffiny hodně nabudou a mohlo by to přetéct.
  6. Až budeme mít všechny naplněné, posypeme zbytkem hořké čokolády a můžeme je dát péct. Doba pečení je asi 30 minut.