Čokoládové muffiny – nejlepší recept
Suroviny:
- 2 ks vejce
- 220 g polohrubá mouka
- 2 lžička prášek do pečiva
- 100 g čokoláda na vaření
- 2 lžíce kakao
- 170 ml kefír
- 130 ml olej
- 100 g cukr krupice
Postup:
- Rozehřejeme si troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
- Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.
- Přidáme 2 celá vejce, kefír, olej a pečlivě smícháme. Můžeme použít i šlehač, abychom v těstě neměli hrudky.
- Hořkou čokoládu si nakrájíme na droboulinké kousky a 3/4 vmícháme vařečkou do těsta. Můžeme použít papírové košíčky (radši 2 nebo 3, aby se nerozlezly) nebo použijeme silikonové košíčky, možno i formy.
- Naplníme maximálně 1 cm od vrchního kraje, muffiny hodně nabudou a mohlo by to přetéct.
- Až budeme mít všechny naplněné, posypeme zbytkem hořké čokolády a můžeme je dát péct. Doba pečení je asi 30 minut.