Fazolky na smetaně – nejlepší recept

Fazolky na smetaně

pro 4 porce:

  • 500 g čerstvých nebo zmrazených fazolek
  • 50 g másla
  • 1 dl smetany
  • 1 rovná lžíce hladké mouky
  • cukr
  • ocet
  • petrželka
  • sůl

Jak na to:

Čerstvé fazolky očistíme, zbavíme vláken, nakrájíme na šikmé proužky a vložíme na rozehřáté máslo. Podlijeme je malým množstvím vařící osolené vody a dusíme pod pokličkou. Když jsou fazolky napůl měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a za občasného míchání dusíme doměkka. Fazolky trochu osladíme, okyselíme, přisolíme a před podáním přidáme jemně rozsekanou petrželku. Podáváme s vařeným masem a brambory.

/fazolky-na-smetane/