Fazolky na smetaně – nejlepší recept
Fazolky na smetaně
pro 4 porce:
- 500 g čerstvých nebo zmrazených fazolek
- 50 g másla
- 1 dl smetany
- 1 rovná lžíce hladké mouky
- cukr
- ocet
- petrželka
- sůl
Jak na to:
Čerstvé fazolky očistíme, zbavíme vláken, nakrájíme na šikmé proužky a vložíme na rozehřáté máslo. Podlijeme je malým množstvím vařící osolené vody a dusíme pod pokličkou. Když jsou fazolky napůl měkké, přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a za občasného míchání dusíme doměkka. Fazolky trochu osladíme, okyselíme, přisolíme a před podáním přidáme jemně rozsekanou petrželku. Podáváme s vařeným masem a brambory.
/fazolky-na-smetane/