Filety z aljašské tresky obalované v kukuřičných lupínkách se šťouchanými bramborami – nejlepší recept
Suroviny:
- 1 balení filetů (500 g)
- kukuřičné lupínky dle množství filetů (cca 300 g)
- 3 vejce
- hladká mouka na obalení
- olej na smažení
- sůl, pepř
- brambory
- nasekaná čerstvá pažitka
- trochu másla
Postup:
- Brambory na kostičky dáme vařit do vroucí vody.
- Filety osolíme, opepříme.
- Obalíme klasických způsobem, jen místo strouhanky použijeme kukuřičné lupínky, které jsme si předtím rozdrtili (dát potřebné množství do igelitového sáčku a rozklepat válečkem nebo paličkou na maso).
- Filety dáme smažit na pánev, kde jsme si dali trochu oleje, smažíme cca 4 minuty z každé strany a nebo dozlatova.
- Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme trochu másla a nasekané pažitky, promícháme.
- Šťouchané brambory můžeme dát do tvarovací formy a ozdobíme snítkou petrželky apod.
- Přidáme usmažené filety a můžeme podávat.