Tyrolské špekové knedlíky – nejlepší recept

Close

Pochoutka, která má svůj původ v Rakousku-Uhersku. Základem je kvalitní (nejlépe domácí) špek, který dodá knedlíkům tu pravou vůni i chuť.

Suroviny: 

  • 6 ztvrdlých rohlíků
  • 250 ml mléka
  • 2 – 3 vejce
  • 100 g špeku
  • 150 g uzeného masa
  • 1 malá cibule
  • 300 g másla
  • 3 lžíce mouky
  • masový vývar
  • sůl, čerstvá petrželka nebo pažitka

Postup:

  1. Pečivo nakrájejte na malé kostičky a vložte do misky.
  2. Vejce rozšlehejte s mlékem a směsí zalijte suché pečivo. Nechte alespoň 20 minut odpočívat.
  3. Uzené maso i špek nakrájejte na drobné kostičky a přidejte k namočenému pečivu.
  4. Cibuli nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova.
  5. K pečivu přidejte orestovanou cibuli, pokrájené bylinky a mouku.
  6. Rukama vypracujte těsto a vytvořte 8 – 12 knedlíků.
  7. Knedlíky vložte do horkého masového vývaru a vařte na mírném plamenu asi 10 minut.
  8. Jakmile knedlíky vyplavou nahoru, jsou hotové.
  9. Podávat můžete se zelím, masem nebo oblíbenou omáčkou.