Tyrolské špekové knedlíky – nejlepší recept
Pochoutka, která má svůj původ v Rakousku-Uhersku. Základem je kvalitní (nejlépe domácí) špek, který dodá knedlíkům tu pravou vůni i chuť.
Suroviny:
- 6 ztvrdlých rohlíků
- 250 ml mléka
- 2 – 3 vejce
- 100 g špeku
- 150 g uzeného masa
- 1 malá cibule
- 300 g másla
- 3 lžíce mouky
- masový vývar
- sůl, čerstvá petrželka nebo pažitka
Postup:
- Pečivo nakrájejte na malé kostičky a vložte do misky.
- Vejce rozšlehejte s mlékem a směsí zalijte suché pečivo. Nechte alespoň 20 minut odpočívat.
- Uzené maso i špek nakrájejte na drobné kostičky a přidejte k namočenému pečivu.
- Cibuli nakrájejte nadrobno a na másle orestujte dozlatova.
- K pečivu přidejte orestovanou cibuli, pokrájené bylinky a mouku.
- Rukama vypracujte těsto a vytvořte 8 – 12 knedlíků.
- Knedlíky vložte do horkého masového vývaru a vařte na mírném plamenu asi 10 minut.
- Jakmile knedlíky vyplavou nahoru, jsou hotové.
- Podávat můžete se zelím, masem nebo oblíbenou omáčkou.