Florentýnky (marokánky) – nejlepší recept

  • 1/8 l mléka
  • 2 dkg hrubé mouky
  • 7 dkg cukru
  • 4 dkg tuku

Pečeme při 160°C asi 20 minut. Z tohoto množství se udělá 10 – 12 ks koleček.

Uvaříme hustou kaši a necháme ji trochu vychladnout. Na plech vymazaný a moukou vysypaný, tvoříme sklenicí kolečka do mouky. Do těchto koleček dáváme hustou kaši, kterou prstem tvoříme kolečka. Na kolečka dáváme kandované ovoce, oříšky, mandle (opražené).

Pečeme v mírné troubě do růžova při teplotě 160°C asi 22 – 24 minut. Opatrně přendáváme na desku, kde je necháme vychladnout. Na rub koleček natíráme rozpuštěnou čokoládou.

(2 3,50